English Nederlands Français English Nederlands Français
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

(F) - Actrice

Residentie in B::C (apr.-mei '06)
La Coopérative des Circonstances
:: Verwante pagina's
Toestanden (3) Plaatsen
::
Residentie in B::C (apr.-mei '06)


De groep La coopérative des circumstances levert onderzoek over talen en presentatieruimtes. Het empirische werk zich al sinds de stichting in 2003 door vijf acteurs-regisseurs, met een voorkeur voor confrontaties, risico’s en uitwisselingen zowel op artistiek, menselijk, geografisch en linguïstisch vlak.
Na een jaar residentie in Parc de La Villette, Parijs, zetten zij hun onderzoek verder en werken ze gedurende 2006 aan een project tussen Brussel en Marseille.
In Brussel bezetten ze de ondergrondse galerij van 17000 m² in Tour & Taxi’s om er het geheugen in vraag de stellen, het verband tussen de bovenkant en onderkant van de dingen, de boven- en onderkant van de ruimte: via welke herinnering evolueren we? Met welk bewustzijn? Welke herinnering van de ruimte nemen we met ons mee? En hoe die lichaam geven?
In april en mei 2006 zijn er twee residenties voorzien: in Bains::Connective en Tour & Taxi’s. Er is ook een voorstelling van het work-in-progress voorzien onder de vorm van een parcours voor kleine groepjes toeschouwers, in de ondergrondse galerijen van Tour en Taxi’s tussen 28 mei en 1 juni.

Het unieke en speciale aan de coöperatief is zijn geografisch en menselijk nomadisme.
Elke nieuw project ontstaat in een welbepaalde stad of ruimte en uit de artistieke en menselijke ontmoetingen die eruit voortkomen.
Het project Brussel-Marseille is voortgesproten uit een ontmoeting van verschillende persoonlijkheden en media:

Pôm Bouvier, geluidsartieste en actrice (Marseille), Loic Even, videast en acteur (Parijs), Doog Mc Hell, fotograaf (Marseille), Emilie Plazolles, actrice (Parijs), Sandrine Roche, actrice en creatrice (Brussel), Claire Ruppli, actrice (Parijs), Laurence Halloy, lichtartieste (Brussel).
17 08 2006

:: Zoeken
::