English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
:: Archief
: 2011 : 2010

Sociale activiteiten & speciale gelegenheden

Filem'on Kinderfilmfestival
Het is alweer de vierde editie van Filem’on, het Brusselse filmfestival voor kinderen tussen 2 en 14 jaar. In verschillende zalen in Brussel kan je van 31 oktober tot en met 7 november genieten van avant-premières, recente films, klassiekers, studentenfilms, etc Als onderdeel van het festivalprogramma presenteren Bains Connective en GC Ten Weyngaert op 3 november een dag gevuld met 4 films en 2 workshops, voor verschillende leeftijden.
Woe 3 Nov
10:30 - 17:00

@Bondgenotenstr 54 rue des Alliés, Vorst/Forest


10:30 - Kortfilms 'De beer en de tovenaar» (4+)
Een programma van drie korte animatiefilms uit Letland voor kinderen vanaf 4 jaar.

L’eau magique - Maris Brinkmanis, 2009, zonder dialoog, 12'
Munk en Lemmy staan in de woestijn voor een uitgedroogde struik. Ze slagen erin om met een beetje water uit de oase de struik opnieuw te doen bloeien. Wonder boven wonder beginnen er zelfs lekkere vruchten aan de struik te groeien!


L’ours arrive - Janis Cimmermanis, 2008, zonder dialoog
Een ijsbeer is aan het vissen in de Baltische zee, maar het ijs breekt en de beer wordt weggevoerd ...


Le maître de la glace - Evalds Lacis, 2009, ov fr simultane vertaling in het Nederlands, 24'.
Een vreemde tovenaar nodigt zichzelf uit voor een feest op het koninklijk paleis. Hij is een ijsmeester! Met zijn trucjes kan hij iedereen in ijs laten veranderen!

Na de film is er een workshop door Coralie Stalberg (Bains Connective): met allerhande stempeltechnieken maken we leuke kunstwerkjes waarin ijskoninginnen en ijsmeesters het erg naar hun zin hebben!

Deelname aan de workshop is gratis maar reservatie is verplicht: cine@bains.be
Toegang film: 2,5 (-18)/3,5 euro (+18)

14:00 - Krokodillenbende (7+) - Christian Ditter, D, 2009, 35mm, nl v, 97'.

Een groepje kinderen bouwt een hut bij een oude steenfabriek. Ze noemen zich de krokodillenbende. Voor je bij de bende mag moet je wel eerst een proef afleggen. Koen wil ook graag bij de krokodillenbende, maar omdat hij in een rolstoel zit zal hij niet makkelijk in de proef slagen. Een meeslepende avonturenfilm met het hart op de juiste plaats. De film kon al op veel succes rekenen en won verschillende prijzen.


Na de film volgt er een workshop door Coralie Stalberg (Bains Connective): voor jonge storyboarders! Kom spelenderwijs leren hoe je een verhaal in elkaar zet. Shot voor shot zullen we de scenes uittekenen en leren we het juiste kader te kiezen.

Deelname aan de workshop is gratis maar reservatie is verplicht: cine@bains.be
Toegang film: 2,5 (-18)/3,5 euro (+18)
02 11 2010

:: Zoeken
::