English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 01
Theobroma Cacao | Absentes | Nemo
20h - 24h
Sensuele lounge met voedselkunstenares Julie Therond, beeldend kunstenares Pascale Barret en Lawrence Malstaf, en geluidenaars Vincent Malstaf en Hester Boverhuis.
Vri 25 Mar
:: Verwante onderwerpen
Pascale Barret


Voor de opening van de PLANKTON::Bar werden food-artist Julie Therond, plastisch kunstenaar Pascale Barret en geluidenaars Vincent Malstaf en Hester Boverhuis uitgenodigd.
Julie Therond zal een nieuw werk Theobroma Cacao van ALDIVINA KoKende Kunst voorstellen, een live-art performance waarbij men uitgenodigd wordt voor een rituele en zintuigelijke beleving.
Met Absentes doet Pascale Barret artistiek onderzoek naar lichamen, ruimte en geheugen, en naar de implicaties van individuele of meervoudige lichamen in ruimtes als materie gezien.
Vincent Malstaf en Hester Boverhuis creëren voor deze avond een geluidslandschap waardoor ze eigen werk met het gebouw verbinden en een omgeving voor de PLANKTON::Bar en de performance ontwerpen.

De PLANKTON::Bar is doorlopend te bezoeken op vrijdag 25 maart 2005 van 20u tot 24u.
Toegang : 5€ gratis voor leden


ALDIVINA KoKende Kunst / Theobroma Cacao is een performance die de dagelijkse intieme en persoonlijke aspecten van het leven onderzoekt, aspekten die vanzelfsprekend zijn. Ze zoekt in een directe taal, universeel en levend. ALDIVINA KoKende Kunst graaft diep, op zoek naar richting voor verbinding waar die verdwenen is. Ze achtervolgt het goddelijke. Ze stelt het oude ritueel in vraag en ze zoekt nieuwe vormen van ritueel als een manier om de activiteiten die ons dagelijks leven vullen onderzoeken.
ALDIVINA KoKende Kunst stelt de sociale en intieme conventies rond bereiding en consumptie van voedsel in vraag. De focus op voedsel is een automatisch gevolg van een aanhoudend onderzoek in de diepte naar manieren om het lichaam aan te voelen.
Het project werd opgestart in Amsterdam, waar de Franse artieste woont, als een interdisciplinaire organisatie van live –art en evolutie. Recent werden werken van Julie Therond getoond in het Rijksmuseum MN8, Dasarts Blok 19, Oosterpark Food &Faces Festival, en in De Chiellerie en Paradiso te Amsterdam.


Absentes stelt een onderzoekvoor naar de voorstelling van het lichaam in ruimte en tijd, in de materie en het geheugen. Pascale Barret kiest voor een multimedia situatie : videoprojectie en een plastische en sonore omgeving. Ter plekke wordt de installatie getoond in intieme verhouding tot de onderzochte ruimte.
Voor Absentes wordt de gefilmde ruimte opnieuw gebouwd naar de originele afmetingen zodat de projectie een nieuwe context krijgt in de fysieke ruimte. Ook de studie van projectieoppervlakken voor multimedia installaties is een onderdeel van dit project.


Lawrence Malstaf toont Nemo, een induviduele draaikolk ervaring!


Vincent Malstaf en Hester Boverhuis creëren voor deze avond een geluidslandschap waardoor ze eigen werk met het gebouw verbinden en een omgeving voor de Plankton::Bar en de performance ontwerpen.
Vincent Malstaf is een onafhankelijk geluidskunstenaar en elektronisch ontwerper. Na studies elektronica, filosofie en theater heeft hij als technisch directeur van Stuc/Klapstuk gewerkt. Later maakte hij de muziek voor verschillende hedendaagse dansstukken en werkte hij o.a. met Meg Stuart No One is Watching - ’96, Insert Skin -’97 e.a., Benoit Lachambre Lanoline - ’94, The Water Fait Mal - ’95 en Christine Desmedt Escape Velocity - ’98, 9x9 - 00.
Hij creëert sonore installaties en hij neemt deel aan improvisatie-projecten Crash Landing, Triple Streams. In 1997 is hij medestichter van Bains::Connective.
25 03 2006

:: Zoeken
::