English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Jan : May : Jun : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010

ARCHIVE 09 October 2010 - back

Sociale activiteiten & speciale gelegenheden

BC & TW Happenings
Op 9 oktober 2010 slaan Bains Connective en GC Ten Weyngaert de handen opnieuw in elkaar voor een dag gevuld met theater, performances, concerten, improvisaties, toonmomenten, expo, film etc.
Zat 9 Oct
...Zon 10
15:00 - 01:00

@Bondgenotenstr 54 rue des Alliés, Vorst/Forest -


vanaf 15:00 Marcos Simoes - “TOTEM - Een plaats van tegenstrijdigheden”
video & geluidsinstallatie

Totem is een symbool van bescherming dat over de eenheid van een groep, zoals een familie, stam of een clan, waakt.
Totem is een plaats van bevestiging, die zich positioneert tegenover alles wat de eenheid verstoort.
Totem is een kracht van meerdere gezichten, een kracht van transmutatie. In wanorde werkt Totem aan de herstelling van orde. Totem is een staat van uitzondering.
Totem is een ritmische, een sonische, melodische en aanhoudende ruimte. Totem is instinctief en symbolisch. Totem is tussen zin en onzin, taal en non-taal, rationaliteit en irrationaliteit.
Totem is een plaats van tegenstrijdigheden.

Concept: Marcos Simoes / Video: Marcelo Mardones / Muziek: Christophe Albertijn / Kostuums: Patricia Fernandez / Met dank aan: VE VZW, Bains Connective, Monty en detheatermaker

15:00: Cie Violala – “Do Doux Do Rond”
muziektheater (voor kinderen vanaf 4 jaar), gevolgd door twee workshops

Op het podium: drie pupiters en drie stoelen. In voortdurende metamorfoses veranderen zij in bomen, in insecten met lange poten, in gigantische metronomen en daar vaart zelfs een zeilboot voorbij! Zowel melodische, narratieve stukjes als ludieke en ook atonale werkjes wisselen elkaar af. Het spel tussen de muzikanten, de choreografie en de beelden zorgen voor een extra fantasierijke en poëtische dimensie.

Spel: Manuela Bucher, Wendy Ruymen, Julie Vermeulen / Scenografie en kostuums: AnneSara Six en Isabelle Pauly / Regie: Félicie Artaud / Licht : Laurence Drevrard
Coproductie: GC Ten Weyngaert, Centre Culturel Jacques Franck / Met de steun van: Pantalone, Théâtre de Galafronie

16:00-20:00 Cécile Ibarra -“Quelle valeur génère la production de masse”
installatie - toonmoment

De Franse beeldende kunstenares en performer Cécile Ibarra resideert sinds half september in Bains Connective en ontwikkelt er het project “Quelle valeur génère la production de masse”. Haar artistieke praktijk draait om inspanning, met aandacht voor de dagelijkse uitvoering van rituelen en activiteiten. In een directe confrontatie tussen autoriteit en dienstbaarheid worden de mechanismen van verplichtingen, beperkingen en sociale codes bloot gelegd.

16:00-20:00 Turid Sintobin/Elly Van Eeghem -“Tis gelijk”
installatie - toonmoment

Turid Sintobin & Elly Van Eeghem zijn sinds half augustus in residentie in Bains Connective en creëren er een beeldende theatervoorstelling over migratie, verhuizen, ontheemd zijn, thuis zijn,... Op de tafel van de makers ligt de verhalenbundel 'C'est égal' van Agota Kristof, van waaruit ze verder op zoek gaan naar een antwoord op de vraag 'Wat is een thuis?'

17:00-21:00: Sara Manente / Ondine Cloez / Michiel Reynaert - “Grand Tourists'
performance

Nav de tentoonstelling 'Nepotists, opportunists, freaks, friends and strangers intersecting in the grey zone” in Z33, Hasselt, ontwikkelden Sara Manente, Ondine Cloez en Michiel Reynaert 'Grand Tourists'. “Grand Tourists” is geïnspireerd op de originele Grand Tour, waarvan de voornaamste waarde lag in het ervaren van zowel de culturele erfenis van de klassieke oudheid en de Renaissance, als in de kennismaking met de aristocratische en modebewuste maatschappij van het Europese continent. De Grand Tour kon verschillende maanden tot jaren duren en werd meestal ondernomen in het gezelschap van een gids of mentor. “Grand Tourists” vertrekt vanuit het ervaren van kunst of de ervaring dat alles kunst is. Vervolgens worden bekijken en bekeken worden met elkaar vermengd. De rollen van toeschouwer en performer versmelten.

Voor deze “Grand Tourists” wordt de geografische omgeving rond de Bondgenotenstraat 54 bekeken. De makers kamperen in het gebouw en bezoeken de buurt. Ze ontmoeten de voorbijgangers en brengen eventueel een topografisch souvenir mee naar binnen.

Een concept van: Ondine Cloez, Michiel Reynaert, Sara Manente
Met: Marine Bestel, Ondine Cloez, Sara Manente

grandtourists

20:00: Filmfestival Delicatessen
selectie International Short Film Festival Leuven

Filmfestival Delicatessen bestaat uit 6 kortfilms, professionele producties en studentenfilms, alle gekeurd en goed bevonden door het festivalpubliek van het International Short Film Festival Leuven: “Een Kleine Duw” (winnaar van de IKL-Publieksprijs), “Post Scriptum” (winnaar van de Prijs voor Beste Korte Fictiefilm én Publieksprijs op het Groot Ongeduld), “Ijsland” (dat aan de haal ging met een VAF Wildcard en geselecteerd werd voor het Filmfestival van Cannes), “Gestreept” (een mozaïekfilm die onder meer geselecteerd werd voor het Filmfestival van Locarno en bekroond werd met de Prijs voor Beste Europese Film in Zwitserland), “Helsinki (met Natali Broods en Charlotte Vandermeersch in de hoofdrollen) en tot slot ook het hilarische “How to enrich yourself by driving women into emotional and financial bankruptcy” van voormalig Publiekswinnaar Pim Algoed (die dit jaar net tweede eindigde in de publieksscore en een HUMO award in de wacht sleepte). Kortom, deze Best of IKL ’09 is de ultieme showcase van Vlaanderens opkomend filmtalent. De verzamelde cast van Filmfestival Delicatessen is ronduit indrukwekkend: Natali Broods, Sien Eggers, Dimitri Leue, Marie Vinck, Ben Segers, Benny Claessens, Wim Willaert, Elise Bundervoet, Günther Lesage, Frans Van der Aa, Adriaan Van den Hoof, Charlotte Vandermeersch, Damiaan De Schrijver, Dirk van Dijck en Nand Buyl in zijn laatste rol.

In samenwerking met Fonk vzw.

fonk

22:00: Barbara Mavro Thalassitis - “PicniK”
performance

In deze epiloog van “Pavane: Objekt II” bevinden een man en een vrouw zich in een ‘déjeuner sur l’herbe’. PicniK gaat dieper in op onze relatie tot 'de andere' en bevraagt 'verlangen' via het gegeven van voedsel. Deze korte choreografie beeldt de onvolmaaktheden uit van een liefdesrelatie op een moment waarin de tijd stilstaat tussen denkbeeldig geluk, goedkope sensualiteit en bitterzoete ironie.
Dit stuk kadert in de reeks choreografieën, die Thalassitis sinds 2008 over het object ontwikkelde, in opvolging van “Still Alive” en “Pavane”.

Van en met: Barbara Mavro Thalassitis en Erwin Wauters.
Productie: ROBERTA DC / Coproductie: Charleroi/Danses Centre Chorégraphique de la Communauté française, l'Ancre / Met de steun van: Ministère de la Communauté française Wallonie-Bruxelles/Service de la danse

22:30: Mulabanda
concert (eclectic sound juice)

Mulabanda is een vierkoppig gezelschap met Portugese, Italiaanse en Nederlandse roots, dat net een nieuwe CD afwerkte. Deze eclectische geluidshakers brengen zowel geïmproviseerde als gecomponeerde nummers, soms vol energie, dan weer zachtjes. Mulabanda zijn: Daniele Martini, Giovanni Di Domenico, Bruno X en Joao Lobo.

mulabandaPRAKTISCH:

wanneer: zaterdag 9 oktober 2010 van 15:00 tot 01:00
waar: Bains Connective & GC Ten Weyngaert, Bondgenotenstraat 54, 1190 Brussel
prijs: 15:00-01:00: 5 EUR / 15:00-18:00: 2 EUR / 18:00-01:00: 3 EUR
07 10 2010

:: Zoeken
::