English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Feb : Mar : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 26 September 2008 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 27
Het electrisch gitaar quartet ZWERM:
« Icons Of Pleasure »; « Four6 »
en performance kunstenares NG: «Bubble House»,«Limits of Paradise: Free Solo's»
Vri 26 Sep
20:00


ZWERM
muziek - performance – installatie

Zwerm is een nieuw elektrisch gitaarkwartet, met spelers uit Vlaanderen en Nederland. Het ensemble is gekenmerkt door een gezamenlijke brede interesse voor nieuwe muziek: gecomponeerd, geïmproviseerd, experimenteel en performatief. Er wordt zowel in de richting van “high” en “low culture” geëxploreerd, om verbanden te leggen, om tradities te plunderen en om te navigeren in de veelheid van stijlen, opvattingen en podia die de muziek van tegenwoordig kenmerkt.

http://www.zwerm.be

Kobe Van Cauwenberghe - elektrische gitaar
Matthias Koole - elektrische gitaar
Johannes Westendorp - elektrische gitaar
Toon Callier - elektrische gitaar
Nico Sall - componist
Jan De Wulf - videokunstenaar


« Icons Of Pleasure » van Nico Sall
« Icons Of Pleasure » vertrekt van een videoprojectie waarin de electrische gitaar benaderd wordt als een symbool voor vrijheid, kracht en rebellie. De voorstelling is opgebouwd uit vier afzonderlijke stukken, volgens het principe dat bij elke voorstelling telkens één van de gitaarspelers vervangen wordt door een klank-en beeldrepresentatie. Een lichtconstructie komt in de plaats te staan van de fysiek afwezige solist, doorheen deze dirigeert de afwezige het beeld maar ook de muziek.

« Four6 » van John Cage
Kies twaalf verschillende tonen met vaste kenmerken (amplitude, frequentiestructuur, enz.) Speel binnenin een flexiebele time-bracket. Wanneer de time-brackets verbonden zijn door een diagonale lijn zijn ze relatief dicht bij elkaar. Wanneer het als een solo uitgevoerd wordt, wordt het deel van de eerte speler gebruikt en wordt het stuk ONE7 genoemd.

NG
performance-video

Twee jaar geleden begon Ng een nomadisch leven als project, waarin ze een nieuwe manier van leven, zich verplaatsen, werken, en kunst maken onderzoekt. Ze
woont nu in Air, Artists in Residence, Antwerpen, na Villa Arson Nice, Villa du lavoir
Paris, the bubble house of Antti Lovag Tourette sur Loup, Quelle Vienna, Bad
Foundation Rotterdam, Flux Factory NY, La Generale Paris,... Het videowerk dat Ng presenteert tijdens de Plankton Bar maakt deel uit van een serie nomadische performances die de
relatie onderzoekt tussen de fysieke en de mentale ruimte, en de
utopische zoektocht verwezenlijkt naar een ideale plaats en leven. Zo is
'BUBBLE HOUSE' het eerste hoofdstuk van het project 'YOUR HOUSE IS MY HOME-LIVING IN UTOPIA'.'LIMITS OF PARADISE: FREE SOLO'S' is zoiets als een droom van overleven: we zien de kunstenares rondtrekken in verschillende landschappen (besneeuwde bergen, een post-industriële oord, rivier oevers, de wilde natuur). Ondertussen verzamelt ze, benoemt ze en eet ze kruiden en planten. De video wordt aangevuld de tekst-manifest 'Statement', die ons uitnodigt om andere mogelijkheden te exploreren in onze levens.
22 09 2008

:: Zoeken
::