English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Feb : Mar : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 25 April 2008 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 24
met::Arolde in concert
+ Mette Edvardsen: “Coffee” and “Cigarette” (Video)
Lilia Mestre & Edurne Rubio: “Interview with the dead” (Video)
Almudena Crespo (Video and photo)
Lisa Jeannin (DJ)
Vri 25 Apr
...Zat 26

€5 (members: free)


Mette Edvardsen: 'Coffee', 'Cigarette', video
Een serie kortfilms werden gerealiseerd in het kader van de ontwikkeling van het stuk ‘Or else nobody will know’ (Mette Edvardsen, 2007). Het grootste deel van deze films bleven in het archief met nota's en experimenten, andere moeten nog gemaakt worden. De twee korte films ‘Coffee’ en ‘Cigarette’ zijn echter naar de wereld ontsnapt om hun eigen reis voort te zetten.
Sinds 1996 werkt Mette Edvardsen als danseres en medewerkster voor Les Ballets C. de la B. (B) met verschillende choregrafen zoals Hans Van den Broeck en Christine de Smedt. Ze heeft ook in verscheidene onafhankelijke projecten deelgenomen. Ze maakte en produceerde twee stukken met Lilia Mestre. Samen met Heine R. Adval, Liv Hanne Haugen en Lawrence Malstaff creëert ze de performance installatie 'Sauna in Exile' gedurende het Nordic Scene Festival in Brussel (2002/04).
website

Lilia Mestre en Edurne Rubio: 'Interviews with the dead', video
Het work in progress 'Interviews with the dead' is een video-installatie waarin de interviewster (Lilia Mestre) en de geïntervieweerden ( Francesca Woodman and Jean-Baptiste Poquelin / Molière) worden voorgesteld door een enkele performer die zo tijd, ruimte en personages in zich verenigt. Dit is dan ook het fundament van het 'spookachtige' in dit werk.
Lilia Mestre is een performer, die haar eigen stukken creëert en ook samen werkt met andere artiesten. In 1999 sticht ze met Davis Freeman het gezelschap Random Scream, die de eclectische elementen van de alledaagse cultuur naar voren wil brengen, door vluchtlijnen voor te stellen naar dans, theater en visuele kunsten toe. De doelstelling van het project is onze aandacht te richten naar dat wat reeds aanwezig is, door zich te concentreren op onze persoonlijke interacties en hoe onze keuzes elkaar rechtstreeks beïnvloeden, alsook de gemeenschap waarin we leven.
website randomscream
website
Almudena Crespo: 'Poupée de cire (circa)', 'In memory only reconsidered passion', video en fotografie
De fotoinstallatie 'Poupée de cire (circa)' ontleent haar titel van een populaire song uit de de jaren zestig. De beelden, verschillende close ups van een huis die de tekens draagt van deze periode, lijkt een bijna filmisch narratief te impliceren. Ze functioneren als het centraal punt waarin een circulaire tijd en het geheugen verankert is. Een gevoel van claustrofobie en ongemak vloeit voort uit de gehele installatie, wat zich in de ambiguïteit van de titel weerspiegelt : een woordspel tussen cire / desire.
De serie van zes videos “In memory only reconsidered passion” verbindt fragmenten van een gedicht van T.S Elliot. De banaliteit van het alledaagse leven gefilmd in niet-gemonteerde shots: een vader maakt met zijn zoon een sneeuwman in een park, een vijver in het licht van een late zomer, een wachtende goalkeeper, een tv-gast die een raadgeving verstrekt. Geïsoleerde momenten van waarneming, die de bezinking van de tijd en de fragmentatie van het geheugen weergeven. Een vorm van innerlijke openbaring temidden van de afwezigheid.

Alix Lambert: 'Stanley Kunitz: Poet Laureate', documentaire
De geliefde dichter Stanley Kunitz kwam om het leven in 2006. Hij won de Pulitzer Prize en was U.S. Dichter Laureaat. Kort voor zijn dood filmde en interviewde zijn achternicht Alix Lambert hem thuis, voor deze negen minuten lange elegische film: een reis doorheen Kunitz’s inzichten, en zijn gedachten over zijn tuin.
De Amerikaanse Alix Lambert is cineaste, schrijfster, producente, fotografe en conceptueel kunstenares. Ze realiseerde onder meer ‘The Mark of Caïn’ die voor verschillende festivals geselecteerd werd, en de Independent Spirit Award behaalde. In haar werk bevraagt Alix Lambert subcultuur en de lichamelijke uitdrukking van identiteit.
website

Arolde: Pop, Electro, Chanson française, concert
Zoé Jadoul is de voormalige zangeres van de band 'Les Brochettes', mwaarmee ze de mythische albums 'Sous mes bandages mes cicatrices' (1993) en 'Disco Novo' (1997) opnam. Nu werkt ze solo onder de naam Arolde. Haar universum mengt de ambiguïteit van de droom en de moeilijke realiteit, maar biedt tal van mogelijkheden om gelukkig te zijn buiten deze geïnstitutionaliseerde wereld. De songs van Arolde zijn een poging om de wereldeconomie te destabiliseren ten voordeel van een wereld die niet door geld gestructureerd is, maar door de fascinerende energie van passie. Zoé nam deel aan verscheidene ‘entartrages’ (taartenwerp-acties) met Noël Godin, onder meer deze van Arielle Dombasle.
website

Lisa Jeannin, DJ
Frans-Zweedse kunstenares Lisa Jeannin leeft in België. Ze is actief in verschillende disciplines: zowel tekenen, installaties als animatiefilm. Haar werk onderzoekt thema’s als het onbewuste, de kracht van de verbeelding, de eenzaamheid, de waanzin, parallelle werelden en hoop. Lisa zal de akoestieke ruimte van Bains Connective vullen met haar 78’s opnames van jazz en “worldmusic” .
website
15 09 2008

:: Zoeken
::