English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Feb : Mar : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 28 March 2008 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 23
Vrijdag 28 maart Planton::Bar
gezellige lounge bar met artistieke interventies over reizen, ontdekkingen en impressies.
met Mlu Zondi (performance)
Jeroen Permentier (expanded cinema project)
Anja Kowalski en Silvano Magnone (music/video)
Highway (post rock life)
Vri 28 Mar
20:00 - 23:00

€5 (members: free)


Mlu Zondi (Zuid Afrika) :: Experimenta 1
Experimenta 1 is een installatie, dans, performance en happening tegelijkertijd die wordt gepresenteerd in een grote doorzichtige kubus. XExperimenta is een reeks in-situperformances die groeien in verschillende residenties in steden van Europa en de wereld. Telkens wordt de installatie door de ruimte ge•nspireerd. Voor Bains::Connective zal de grote kubus worden opgehangen in het voormalige zwembad. Vertrekkend van de kubus van Rubik zal de performance handelen over creatie / destructie / (r)evolutie / vernietiging / initiatie / transformatie / hoop / verlies / einde / (her)geboorte / opstaan / vallen / stop en start. Deze reeks experimenten zal Mlu Zondi voortzetten in Spanje om daarna met een tentoonstelling in Zuid-Afrika af te sluiten. In Belgie zal Mlu zijn bekroonde performance Silhouette ook tonen in de KVS.
meer info

Jeroen Permentier :: Merlin + Gawan I::Camelot
Jeroen Permentier werkt tijdens zijn residentie aan een spirituele zoektocht in abstracte beelden, een fysieke zoektocht in gevonden beelden. Merlin + Gawan zal in het najaar als film in Bains::Connective in premiëre gaan. Tijdens het werkproces zullen een aantal expanded-cinema-performances gecreëerd worden. Zo wordt het publiek deel van de alchemistische zoektocht naar de steen der wijzen van de maker. De eerste performance van Merlin + Gawan I: Camelot, is een samenwerking met klankkunstenaar Floris Vanhoof (R.O.T)


Silvano Magnone - Anja Kowalski :: Manauana? (music - video – photo project)
Ook Silvano Magnone en Anja Kowalski zijn momenteel in residentie in Bains::Connective. Kowalski is een Brusselse componiste en muzikante die al in verschillende interdisciplinaire projecten (o.a. met Josse De Pauw, Ictus en von Wantoch) haar sporen heeft verdiend. Silvano Magnone is een Italiaanse cineast en muzikant. In 2006 heeft hij de Italiaans-Malawese reisdocumentaire 'Pang' ono Pang'ono' geregisseerd die op verschillende festivals getoond werd.
Voor de Plankton::Bar openen Kowalski en Magnone hun reisdagboek van Afrika en bieden een inkijk aan de hand van geluiden, stemmen, beelden en muziek.
meer info


Highway :: Sounds from Radachstan
Met gespitste oren struinde postrockgroep Highway het afgelopen jaar langs Europese snelwegen en Brusselse straten. Op hun omzwervingen vingen ze niet enkel echo's van de Belgische politiek, het openbaar vervoer, globalisering en migratie op, het onbekende liet zich ook horen nabij blauwe woestijnen en drijvende steden. Uit die auditieve luchtspiegelingen doemde Radachstan op, land van het mogelijke dat intussen weerklinkt op de gelijknamige E.P. en deze maand live in de Plankton::Bar te horen zal zijn.
Highway bestaat uit Vincent Vandeghinste (synths, zang), Stefan Huber (gitaar, zang), Kris Engelen (bas, zang), Jeroen Peeters (drums) en special guest Arnold Van Parijs (trompet).
meer info
10 09 2008

:: Zoeken
::