English Nederlands Franšais English Nederlands Franšais
Projecten
Artistieke activiteiten
: Mar : Apr : May : Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 26 October 2007 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 20
Met:
Lisa Jeannin (beeldende kunst)
Wiget / Lenski (muziek)
Eve Bonneau (film)
Angelo Vullo (schilderijen)
Vri 26 Oct
20:00 - 23:00

Ç 5 (members: free)


Wiget / Lenski :: Die V÷gelien schweigen im walde
Wat gebeurt er als twee cellisten hun cellos in het stopcontact steken?
Eerst raakt hun anders zo verzorgde kapsel danig in de war, dan brandt de zekering van hun fantasie door en uiteindelijk vergeten zij hun volledige klassieke opleiding ten gunste van een nieuwe muziek.
Ze voorzien hun instrumenten met microfoons en pick-ups, jagen ze door allerhande apparatuur en luide versterkers. Ze schrapen en ratelen, ze zingen en klagen op hun instrumenten.
Daarbij concentreren zij zich op een veelgelaagde klank en rechtstreekse improvisatie. Effectbejag is hen vreemd en het feit dat hier twee exotische instrumenten bijeenkomen interesseert hen minder dan het genotvol musiceren: af en toe rockt het, dan zwellen ambient-achtige klanken, wolken van lawaai trekken samen en veroorzaken een stortvloed van cellobogen.
Als de bui over is ontvouwt zich een melodieus klanklandschap. Het gras is groen en dampt in het zonlicht; de plassen weerspiegelen de blauwe lucht en in het woud zitten de vogeltjes hoog in de bomen en zwijgen.
www.wiget-lenski.be

Eve Bonneau :: If I am existing
GIFT FROM SA is een eerste schets van een documentaire. In het hart van Soweto (South Western Township), Zuid Afrika, ontmoeten we drie jonge dichters die samen hun vrijheid terug opbouwen.
Hun getuigenissen staan centraal. Nu eens zonder beeld, dan weer met close up's van de protagonisten zelf, of nog via beelden die de dagelijkse realiteit in Soweto bevragen. De verschuiving tussen de woorden en de onderbroken emoties krijgen weerklank in hun expressieve blik.

Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans :: GG
GG is een installatie van Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans, gebaseerd op de video installatie G G G & G, die op dit moment wordt tentoongesteld in het Museum Flex de Boeck (Drogenbos).
http://www.mufdb.org/nl/?n=142&n=1&auto_id=20#LisaJeannin

GORILLA GODDESS GANGSTER AND THE GOBLINS (02.09 - 07.11)
(selectie ism Bains::Connective, Vorst)

Een videomythe door Lisa Jeannin en Rolf Schuurmans G G G & G is een verhaal met vele facetten qua ruimte- en tijdsbepaling. De onderdelen zijn zo geladen en communicatief dat het samengevlochten geheel paradoxaal genoeg natuurlijk en vanzelfsprekend is. G G G & G handelt over mentale ruimtes, projectiemodellen voor vragen aangaande de chaos van de werkelijkheid en de ingewikkelde vanzelfsprekendheden van het leven. Tussendoor wordt er een spiegelruimte beschreven waar de identiteit in vraag gesteld wordt en het monument van de werkelijkheid instort. Daar kan een nieuwsgierige gorilla zichzelf ontdekken in duizenden varianten met behulp van zijn filmend cameraoog of het kan ook dat een gefrustreerd en eenzaam gangster de spiegels kapotschiet, misschien voorzichtig om zijn raadselachtige natuur intact te houden. Maar de looping herstelt deze
spiegelzaal snel.
G G G & G handelt over het ontstaan vanuit magische rituelen uitgevoerd door kleine kleurrijke trollen, over de eenzaamheid van de gangster in een wereld die zijn ingebouwde fictie onthult, over de scheppings- en vernietigingsdrang van de groene godin ten overstaan van een steriele beschaving, over positieve identiteitsoplossingen als strategie voor het verwelkomen en vormen van een grotere werkelijkheid, over de terugkeer naar de natuur en het groen en over de fantasie van de spin en de fantasie van het publiek en over de fantasie als subversieve kracht gericht tegen de orde en de rede die humor en de menselijke waardigheid met de dood bedreigt.
tekst: Leif Holmstrand
10 09 2008

:: Zoeken
::