English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Mar : Apr : May : Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 28 September 2007 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 19
Met::
Vita Drappa ('in situ' installatie)
Karen Eliot (muziek improvisatie)
Davis Freeman (installatie/performance)
Jorge Leon (video)
Vri 28 Sep
20:00 - 23:00

€ 5 (members: free)


Jorge Leon :: Between 2 chairs
Een videoportret gebaseerd op een interview met voormalig danser Ronald Burchi. Na een training als klassiek danser in de VS, leefde en werkte de Amerikaanse Burchi tijdens de jaren 1990 in Europa. Hij slaagde er niet in om werkvergunningen aan zijn feitelijke werksituatie als danser te koppelen en verzeilde zo in de illegaliteit – een situatie die in feite vaker voorkomt in de danswereld dan we weten of willen toegeven –, totdat hij gebruik kon maken van een legaliseringsprocedure in België. Burchi’s verhaal werpt een licht op de vele realiteiten van een 'alien resident', maar staat Jorge Leon tegelijk toe om zijn artistieke onderzoek naar het format van een video interview als potentieel portret verder uit te diepen.

Jorge Léon studeerde film aan INSAS (Brussel) en is werkzaam als fotograaf en filmmaker met een voorliefde voor de documentaire. Hij werkte reeds vaak samen met artiesten binnen de podiumkunsten, o.a. Eric Pauwels, Wim Vandekeybus, Thierry De Mey, Michèle Anne De Mey, Olga De Soto, Hervé Robbe, Xavier Lukomski, Meg Stuart en Benoît Lachambre. Sinds 2003 maakt hij zijn eigen documentaires, zoals 'de salbe et de ciment', en 'U bent here/vous êtes ici/You are here'.

Regie: Jorge Léon / Productie: vzw Niels, Sarma / Coproductie: Damaged Goods, Kunst/Werk / Duur: 16'25' / Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Karen Eliot :: muziek improvisatie
Karen Eliot is een improvisatieproject met twee vaste leden, Luther Blissett en He Who Ha Ha. Geen vooropgestelde muzikale richting, regels of doelstellingen. Geen afspraken. Enkel een voorliefde voor muzikaal avontuur en klankexperimenten.

Karen Eliot is a name that refers to an individual human being who can be anyone. The name is fixed, the people using it aren't. The purpose of many different people using the same name is to create a situation for which no one in particular is responsible and to practically examine western philosophical notions of identity, individuality originality, value andtruth. (www.thing.de)

Meer info en tracks op www.myspace.com/wearekareneliot

Davis Freeman :: Moving parts
Een installatie/performance voor 8 videomonitoren, één performer en beelden van een bewegend lichaam. Enkels en polsen, lippen en ogen, handen en voeten, vagina's en penissen... vervreemden tot slachtoffers. Het lichaam wordt onderworpen aan een grondige analyse, de delen worden her-verdeeld over de ruimte en uiteindelijk terug samengebracht in één lichaam. De afzonderlijke delen dicteren hun eigen inhoud los van het vooropgestelde plan van de performer. Een fysieke revolutie.

Vita Drappa :: Apparitions

10 09 2008

:: Zoeken
::