English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Jan : Feb : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Dec
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 06 September 2007 - back

Toonmomenten door kunstenaars in residentie

Seconde main & oint.oint.
Een instant-compositie van dans en muziek
van Julien Bruneau
Don 6 Sep
18:00 - 19:30

€ 5 (€ 3 members)
:: Verwante onderwerpen
Brynjar Bandlien
Julien Bruneau


Met:
Brynjar Bandlien (dans) - David Bausseron (muziek) - Julien Bruneau (dans) - Ines Birkhan (dans) - Bertram Dhellemmes (muziek) - Dolores Hulan (dans) - Anouk Llaurens (dans) - Silvia Platzer (muziek) - Armand van den Hamer (dans) - Hugues Warin (muziek) - ...


Gedurende twee avonden wordt het werk van de dansers en muzikanten - afkomstig uit Brussel (B), Rijsel (F) en Berlijn (D) – met een publiek geconfronteerd. Allen zijn ze op professionele manier bezig met podiumkunsten. Hun verlangen om het moment net voor de uitwisseling tussen artiest en toeschouwer dieper te onderzoeken, brengt hen voor deze gelegenheid samen.

Op het moment waarin toeschouwer en artiest elkaar ontmoeten, staat de 'instant-compositie' in het licht. Dit is het hoofddoel van dit project, net zoals elke vorm van 'life art' en om die reden wordt deze praktijk sinds jaren al beschouwd als een vruchtbare bron voor hernieuwde dynamiciteit.

Beide avonden hebben een ander programma waarin diverse dans- en muziekcomposities zich met elkaar verbinden. Beide disciplines bevestigen er hun onderlinge autonomie, verwezen zich via veranderlijke relaties en ontvouwen de potentiële heterogeniteit van de groep.

Het moet een terugkerend evenement worden, een ontmoeting tussen het publiek en een telkens andere groep van artiesten. Het project ligt in de lijn van 'In girum imus nocte et consumimur igni', een programma opgestart door het gezelschap Real Dance Super Sentaï dat verschillende aspecten van de improvisatie en de momentane dans- en muziekcompositie presenteert. 'In Girum...' is in residentie in Dock 11, Berlijn.

Op 6 september wordt “seconde main” gevolgd door een fragment uit “oint.oint.”, een voorstelling met dans, muziek en poëzie van J. Bruneau en H. Warin. Op 7 september sluit de avond af met ”Butterflies, sex, hypochondria”, een deel uit een reeks dansvoorstellingen van Inès Birkhan, begeleid op violoncello door Silvia Platzer.

Foto: Raymond Mallentjer

Zie ook: http://secondemaininstantcomposition.blogspot.com/
06 09 2007

:: Zoeken
::