English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Apr : Sep
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007

ARCHIVE 01 September 2007 - back

BC nodigt artiesten van verschillende disciplines en leefwerelden uit om rondom een thema te werken, reflecteren en onderzoeken.

Met: Dario Vacirca (Aus), Claudia Conduto (P), Petter Goldstine (N), Christina Clar (A) & Bettina Wind (D).
Zat 1 Sep
...Vri 30 Nov
:: Verwante pagina's
LaZone in Tanzfabrik Berlijn


Gedurende deze periode nodigt B::C artiesten uit die zich in hun artistiek oeuvre richten op 'nomadische' gedachten en dynamieken, en de culturele en sociologische fractalen die daardoor ontstaan. De themaperiode zal dienen ter uitdieping van deze term die vaak als symbool fungeert voor de structuur en het ritme van de hedendaagse samenleving.

Het thema maakt vanzelf een reeks aanverwante referenties los. Met name de begrippen ‘migratie’, ‘origine’ en ‘beweging’ zijn nauw verbonden met het gegeven nomadisme.
De betekeniscluster ‘nomadisme-migratie-origine-beweging’ zal in de beschikbare tijd op verschillende niveaus benaderd worden. Op een persoonlijke, over een lokale en nationale tot een mondiale schaal zal over het gegeven worden nagedacht en gelijktijdig een passende artistieke vertaling worden gezocht.

Het prefix “trans” staat voor de overgang van één 'ding' naar een ander 'ding', zoals plaatsen, lichamen, concepten, ideeën, etc.

Meer op nomadicstructures.blogspot.com
25 10 2007

:: Zoeken
::