English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Mar : Apr : May : Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 27 April 2007 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 16
Met::
Dieter Telemans:: Troubled Waters
Michel Yang:: Kore's Project
Renato Nicolodi:: Observatoire
Jérôme Porsperger:: Water Voice
Vri 27 Apr
20:00 - 23:00

€ 5 (members: free)


Dieter Telemans :: Troubled Waters
TROUBLED WATERS is een groots initiatief van GREEN Belgium en PROTOS, twee organisaties gespecialiseerd in waterontwikkelingsprogramma's en milieu-educatie.

Het start op 22 maart 2007, de dag voor Wereldwaterdag, met de opening van de gelijknamige fototentoonstelling van Dieter Telemans in de Senaat. Naast de tentoonstelling omvat het een fotoboek, een waterforum in de senaat voor jongeren en een educatief pakket voor scholen.

TROUBLED WATERS kwam tot stand met de steun van DGOS, Rotary, Stichting SPES, Artsen Zonder Grenzen, de Senaat en Grohe.

Wereldwijd leven meer dan 1 miljard mensen zonder rechtstreekse toegang tot drinkbaar water en beschikken meer dan 2 miljard mensen niet over een degelijke hygiëne. Elke 15 seconden sterft een kind door het drinken van besmet water. Miljoenen vrouwen en kinderen krijgen geen kans op ontwikkeling omdat ze dagelijks vele uren doorbrengen met het transporteren van water.

Die situatie kan nog verergeren want de behoefte aan water groeit tweemaal zo snel als de bevolkingsgroei. De meest pessimistische scenario's voorspellen dat in 2050 zeven miljard mensen, verspreid over zestig landen, watersnood zullen ervaren. Om rampzalige gevolgen te vermijden moeten we onze houding tegenover water dringend veranderen en een wereldwijde solidariteit bewerkstelligen. Informatieverstrekking en sensibilisering spelen daarbij een cruciale rol.

Zie ook: www.troubledwaters.eu

Michel Yang :: Kore's project: Seeing and hearing
Kore's Project is een schets voor een dansvoorstelline. Het vertrekpunt is een Griekse mythe, het medium het lichaam en de stem. Een reis tussen twee werelden: de vertelling en het sprookje -- realiteit en fictie.T
Zoals het labyrinth van de Minotaurus volgen het verhaal en de verteller een weg waarop ze andere verhalen tegenkomen, verwoven geraken in andere realiteiten en verschillende tijdzones doorkruisen.
Een pad bezaaid met Barokke beelden, monsters, echo's, struikelende gedachten, een oude koning en een onzichtbaar meisje. De weg eindigt met één lichaam.

Renato Nicolodi:: Observatoire
'Renato Nicolodi ’s werk refereert aan archetypische architectuurmodellen. Reële en ambiguë tekens van tijdloosheid en duur. Paradoxale tekens, tegelijk. Monolieten van een recente datum. Visuele ankerpunten. Mentale bakens in een tijd waarin de maatschappij in een gigantische digitale stroomversnelling is terechtgekomen en alles in vraag wordt gesteld: wetenschap, technologie, natuur én de rol en identiteit van de mens daarbij.' Johanna Kint

Jérôme Porsperger:: Water Voice
Le concert invisible – Jérôme Porsperger- laat het grote publiek klassieke muziek (her)ontdekken via moderne mix. Sinds kort volgt hij ook zanglessen aan het Conservatorium in Bergen.
In Water Voice combineert hij voor de eerste keer stem en mix. Hij liet zich inspireren door het thema waterproblematiek en bouwde een programma op van fragmenten uit het klassieke repertoire rond water en tranen.

Eau, Water, Soif, Larmes, Tears, Why !, Human Behaviour, Nothing anymore, Plus rien, Mort

… … … …
Stabat Mater(Vivaldi)
Didon lamentation (Purcell)
Kindertotenlieder,(Mahler)
Eté – Hiver (Vivaldi)
Mer (Debussy)
Cold song (Purcell)
Litany for a whale (John Cage)
14 07 2008

:: Zoeken
::