English Nederlands Franšais English Nederlands Franšais
Projecten
Artistieke activiteiten
: Mar : Apr : May : Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 24 November 2006 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 14
Met::
- Jeff Gburek (gitaar - elektronische muziek)
- Blanca Lista (video-installatie)
- Ferdinand Moy (fotografie)
Vri 24 Nov
20:00


Jeff Gburek
Jeff Gburek is gitarist/composer van elektronische muziek/ geluidkunstenaar die in heel West-Europa en de VS optreedt. Hij componeert rijk gelaagde muziek met gebruik van uitvergrote en bedachte gitaartechnieken, signal processing, open source applications en veldopnames. Contrasten van uiterste pianissimo, manipulatie van organische objecten en stilte groeien uit tot energetische, elektronische deiningen.
Gedurende 8 jaar werkte hij samen met bewegingsartieste Ephia in Djalma Primordial Science om een praxis van lichaam en geluid te ontwikkelen via performance en pedagogie. Hij betreedt vele muzikale paden van ge´mproviseerde, elektro-akoestische en experimentele muziek en treedde op met Keith Rowe, Tetuzi Akiyama, Michael Vorfeld, Kyle Bruckmann, Pascal Battus, Tatsuya Nakatani, Annette Krebs, Raven Chacon, Tom Carter (Charalambides) en de Belgische band Variable Geometry Quartet. Cd's van Nur Nicht Nur en Foxy Digitalis verschijnen algauw. Net releases zijn o.a. Mass & Momentum, gepubliceerd door de Baskische geluidsartiest Mattin op www.mattin.org/desetxea.html. Opnames op zijn eigen label Orphan Sound zijn te verkrijgen via Metamkine in Frankrijk, La Mediatheque in BelgiŰ en Erstwhile in de USA. Onlangs heeft hij zijn elektronische omgeving bijgestuurd in STEIM (Amsterdam) en in september 2005 ontving hij een beurs om in 2006 compositie te studeren in Darmstadt met Helmut Lachenmann. Zie www.futurevessel.com/orphansound/


Blanca Lista::Galore
Galore onderzoekt de fragmentatie van het geheugen onder invloed van de tijd. De toeschouwer wordt geconfronteerd met ge´soleerde evenementen die eigenlijk allemaal delen zijn van ÚÚn iemands geheugen. Uit de autopsie en dissectie van die herinneringen komt vervolgens een nieuw geheugen voort. Ook de toeschouwer wordt aangezet om zijn eigen geheugen te onderzoeken en verder te bevragen. Wat definieert een persoon? Zijn volledig leven, een serie ge´soleerde evenementen of een reeks 'in betweens' zonder statuut?
21 11 2006

:: Zoeken
::