English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 30 June 2006 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 11
In teken van het 10-jarig bestaan van vzw Krul/Bains::Connective
Met:
Aimé Ntakiyica :: interactive installation
Vuelta Magnética :: soundperformance
Aldivina/Julie Thérond :: performance

Gast-curator :: Tania Nasielski
Vri 30 Jun
20:00


Aimé Ntakiyica :: Ping Pong Goal editie Bains::Connective

In “Ping Pong Goal editie Bains::Connective” zullen twee ploegen van twee personen het tegen elkaar opnemen met een overgrote bal.
Het spel bestaat eruit de bal met een diameter van 170cm voorbij de goallijn van de tegenstander te duwen. Omwille van het volume van de bal, remt deze zichzelf af.
In een eerste versie van Ping Pong ontmoetten twee artiesten elkaar (2002 – Aïda Kazarian en Aimé Ntakiyica), in de Bains::Connective editie wordt het een ontmoeting met/tussen het publiek. Evenzeer feestelijk als sportief.
Door de enorme afmetingen van de bal wordt de ruimte op een andere manier waargenomen. Men gaat er zich anders in verplaatsen en dat maakt het net interessant.
Alles ligt bijgevolg in handen van het publiek: zonder publiek is er geen performance. Enkel een intrigerend object.

Vuelta Magnética :: soundperformance
Vuelta Magnética leidt ons binnen in de wereld van magnetische tapes, geblokkeerd tussen film en muziek. Het project bestaat hoofzakelijk uit gerecycleerde geluidsopnames die op ambachtelijke wijze in loops omgezet worden. Het resultaat is een live-sessie met een verzameling cassettespelers.
In 2006 komt een album van Vuelta Magnética uit.

Aldivina/Julie Thérond :: Pink Girl/Sugar Free Love

Aldivina, een Franse performance artieste woonachtig in Amsterdam, onderzoekt de intieme en persoonlijke aspecten van onze gewoontes en sociale codes. Door middel van vernieuwende installaties en performances brengt zij onderwerpen aan de orde, zoals het sociaal, biologisch en seksueel lichaam, onze relatie met intimiteit, erotiek en de verscheidene uitdrukkingsvormen bij de observatie van het vrouwelijk lichaam.
In haar meest recente projecten gaat Aldivina op zoek naar nieuwe vormen om rituelen te ensceneren waarin voedsel het hoofdbestanddeel van het evenement vormt. Zoals bij de opdracht voor het Rijksmuseum te Amsterdam, waarbij de installatie het begrip erotiek observeert door een hedendaagse blik te werpen op de afbeelding van voedsel in de Hollandse- en Vlaamse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. En Theobroma CaCao – Bains::Connective 2005, een lange bankettafel waarop een overvloed aan fruit rond een chocoladefondue was geëtaleerd. De tafel stond in een plastic 'luchtbel' (ontworpen door Lawrence Malstaf). Het publiek ging naar binnen alsof het een baarmoeder binnentrad. Andere in-situ projecten: een permanente installatie in de toiletten van 11 Post CS (de huidige locatie van het Stedelijk Museum) Amsterdam die onze verhouding met intimiteit en het biologisch lichaam in publieke ruimten bevraagt.

Voor de 10e verjaardag van Krul vzw/Bains::Connective, zal Aldivina Pink Girl | Sugar Free Love uitnodigen.
De performance zal in een nieuwe uitvoering vertoond worden.
30 06 2006

:: Zoeken
::