English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Mar : Apr : May : Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 28 April 2006 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 09
Met Mette Edvardsen, Adachi Tomomi en Floris Verbeeck (PHANTOPLAZ)
Vri 28 Apr
20:00


Adachi Tomomi :: Soundscape
Een muziekperformance met de stem, een computer met een uniek sensor-systeem en zelfgemaakte instrumenten. ADACHI presenteert eigen werk, een combinatie van stemimprovisatie en life ‘sound processing’ met een zelfgemaakt sensorsysteem, zoals een infrarood sensor-shirt. Hij zal daarenboven enkele zelfgemaakte instrumenten bespelen zoals Tomomin, Tomoring, e.a.

ADACHI Tomomi, geboren in 1972 is een performer/componist, geluidsdichter en video-artiest. Hij verkiest improvisatie met stem, computer en zelfgemaakte instrumenten. Hij componeerde stukken voor zowel a-cappella als instrumentale ensembles en werkte samen met verschillende dansers en theatergezelschappen. Hij bracht volgende cd’s uit: solo “sparkling materialism” (naya records), Adachi Tomomi Royal Chorus “nu” (naya records) en Adachi Tomomi Royal Chorus “yo” (Tzadik.)

Mette Edvardsen :: Performance
De relatie met ruimte en wat ruimte kan teweegbrengen zijn steeds wederkerende vragen in mijn werk. Hoe gedragen we ons en hoe bewegen we in een bepaalde omgeving? Hoe vormt die ons en hoe vormen wij ze? Wat gebeurt er in de ruimte en wat is het performatief potentieel van de gevormde ruimte?
Kunnen de bewegingen van het publiek gezien worden als choreografische voorstellen, en in welke mate is de ruimte choreografisch materiaal?
Tijdens deze week zal ik met enkele van deze ideeën spelen en kleine manipulaties uitvoeren op de ruimte.

Floris Verbeeck :: [Ph²AntO+Pla(ZMa)Z]³
[Ph²AntO+Pla(ZMa)Z]³= na een nachtje overwerken, slaan bij een laborant de stoppen door. Hallucinerend, stort hij zijn hart uit bij een proefkonijn over alles wat zijn leven tot een hel maakt.
[Ph²AntO+Pla(ZMa)Z]³= een visuele dialoog met overhead- en diaprojector, begeleid door een resem obscure songs.
[Ph²AntO+Pla(ZMa)Z]³= Floris Verbeeck als de laborant en Ran Shebang als het proefkonijn.


25 04 2006

:: Zoeken
::