English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: May : Jun : Sep : Oct
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004 : 2003

ARCHIVE 18 October 2005 - back

Copresentaties en publieke evenementen

INSTANTmusic/resort off
Niet gecomponeerd en nog nooit eerder gespeeld.
Concert in het kader van het project 'Instant Music', georganiseerd door vijf Nederlandse partners en Q-O2.
Met: Robert Deters (NL), Eva Van Deuren(B), Donné Brok (NL), Rutger Zuydervelt (NL).
Din 18 Oct
20:00Op vraag van het kunstcentrum WORM in Rotterdam sluit Q-O2 zich aan bij INSTANTmusic, een samenwerkingsverband tussen 5 verschillende podia met als doel de elektro-akoestische en geïmproviseerde muziek te ondersteunen.
Er zijn twee initiatiefnemers: WORM (Rotterdam) en Extrapool (Nijmegen) en vier partners: Kraakgeluiden in de binnenstad (Amsterdam), White Space-White Noise (Den Haag), Nederlands Instituut voor Mediakunst (Montevideo/Amsterdam) en Klub Koe ('s-Hertogenbosch). Q-O2 wordt samen met Bains::connective één van de partners, zodat dit noodzakelijke netwerk zich ook naar Belgïe kan uitbreiden. Met deze samenwerking willen we de banden binnen de improvisatiescène aanscherpen en een opening naar Nederland creëeren. We merken dat binnen de kleine hedendaagse improvisatiescène, samenwerkingen met andere landen niet evident zijn. Nochtans zijn die levensnoodzakelijk voor deze artistiek en financieel kwetsbare scène. INSTANTmusic wil focussen op Europese muzikale samenwerkingen (in Duitsland, Frankrijk en Scandinavië beleeft deze muziek een enorme groei) en op interacties tussen verschillende generaties muzikanten.
Het derde seizoen van INSTANTmusic begint in oktober 2005. Het komende jaar wil men om de maand een instant music doen, dus 6 keer.


Line-up:
Donné Brok (NL) _drums
Eva van Deuren (B) _casio, effecten en delay
Rutger Zuydervelt (NL)_elektronica
Robert Deters (NL)_soundscapes


Programma:
ma 17 okt.: Kraakgeluiden, Amsterdam
di 18 okt.: Q-O2, bains::connective, Brussel
woe 19 okt: Worm, Rotterdam
do 20 okt.: Tag, Utrecht
vrij 21 okt.: Extrapool, Nijmegen


Robert Deters (NL) is geluidskunstenaar en improvisatiemuzikant en speelt o.a. in Vance Orchestra en MIR. Enkele steekwoorden zijn field recordings, vinyl, radio, loops, contactmicrofoon, gitaar en Omnichord.
Eva Van Deuren (B) is niet een meisje wat enkel op 1 paard wedt: naast dat ze lid is van Maskesmachine groep (zang, percussie en drums) treedt ze ook solo op als Orphan Fairytale Monniker; psychedelische synths en uitgestrekte percussie loops. Ook is zij van het mysterieuze Hardline Elephants duo; een kwiek primitivisme van ' home-made tape deck horror' (ultra-gelimiteerde edities). Echt een meisje om van te houden...
Donné Brok (NL)heeft zijn wortels in de noiserock. Afgelopen jaren is hij echter vooral actief geweest tijdens impro-sessies en bij impro-kollektief Prefab5. Heeft een voorkeur voor duetten met een saxofonist en kiest voor grote dynamiek in het drumspel.
Rutger Zuydervelt (NL) is naast muzikant grafisch ontwerper. Verder lezen we o.a op zijn site: 'Machinefabriek was eerder actief als o.a. De Elektronikawinkel, Box of 10 Pcs., Vincent, Aut of Matic en Flex'. 'Brengt tegenwoordig zo ongeveer één cd (altijd een 3 inch cd) uit per maand'. 'Probeert met elk optreden wat anders te doen'. 'Laat zich graag beïnvloeden door artiesten als Fennesz, Tarentel, Godspeed You! Black Emperor, BJ Nilsen, Merzbow en andere vaagheid'. 'Is ook zanger/gitarist/ songschrijver bij het singer-songwriter/slowcore trio Dagpauwoog'.


Praktisch:
wanneer: 17 oktober 2005, 20:30
waar: Bains::connective, Rue berthelotstraat 34, 1190 Brussel, www.bains.be
info: Q-O2, vandeweyerstraat 66, 1030 Brussel, www.q-o2.be, 02/245 48 24
18 10 2005

:: Zoeken
::