English Nederlands FranÁais English Nederlands FranÁais
Projecten
Artistieke activiteiten
: Apr : May : Jun : Jul : Nov
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 22 July 2005 - back

Toonmomenten door kunstenaars in residentie

Versie 2.1 [ZA.PNG]
Door de Rabbit Hole Collective
vr 22/7 & za 23/7/05 om 20.30h
Inkom: gratis voor de leden, 5Ä voor de anderen.
Vri 22 Jul


Versie 2.1 [ZA.PNG] is een ander spel rond zwaartekracht , perceptie, en het gedesoriŽnteerde lichaam. Onze bedoeling is om onze lichamen door verschillende architecturen te navigeren, zowel fysieke als virtuele.

Voorstelling te BAINS::CONNECTIVE Berthelotstraat 34 - 1190 Brussel


Concept/video: Gilles Fumba, Kajsa Sandstrom, Domenico Giustino
Scenografie: Shizuka Hairu

Kajsa Sandstrom Zweden, Gilles Fumba BelgiŽ/Burundi, en Domenico Giustino ItaliŽ begonnen samen te werken tijdens hun studies in P.A.R.T.S. Ze maakten films, die ze combineerden met choreografie. Ze noemden hun werk Rabbit Hole, en sindsdien heeft dit werk tournees gekend als voorstelling, maar ook onafhankelijk als films en installaties.

In Maart 2005 zetten ze hun werk voort onder naam Rabbit Hole Collective, met een nieuw project Version 2.0 dat begon in een nieuwe dansstudio in een verlaten kolenfabriek in Essen D.. Ze draaiden nieuwe films ter plekke, en namen die dan mee in de montagestudio, waar het onderzoek werd voortgezet om de beweging verder te ontwikkelen in dialoog met de films. Architect en scenograaf Shizuka Hairu begon mee te werken om een decor te ontwikkelen dat een veranderende ruimte creŽert om de films en de dans te herkadreren.

Versie 2.1 [ZA.PNG] zet die studie van de perceptie, de relatie media en lichaam, kopie versus origineel, het systematisch verlies van logica en zin in Alice in Wonderland commentaren Gilles Deleuze, verder en wil een verband scheppen tussen verschillende voorstellingswerelden.

Wij hebben het werk beperkt door er geen speciale effecten, trucs of overlappingen in te bouwen: alle beelden zijn een poging om de perceptie van het lichaam te veranderen naar ťťn kader. Met deze reductie van technologie komt een nieuwe dimensie van het lichaam naar boven door een nieuwe manier van te kijken voor te stellen naar het lichaam, zijn limieten, zijn fascinaties et zijn vreemdheid..

Versie 2.1 [ZA.PNG] is een ander spel rond zwaartekracht , perceptie, en het gedesoriŽnteerde lichaam. Onze bedoeling is om onze lichamen door verschillende architecturen te navigeren, zowel fysieke als virtuele.

Co-producers:
Monty Antwerp, Nadine Brussel, PACT-Zollverein Germany, Konsnarsanmden Sweden, Bains::Connective Brussel
03 08 2005

:: Zoeken
::