English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 24 June 2005 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 04
Lounge vanaf 20:00 met werk van Monica Klingler, Christelle Fillod, Nadja Schnock en een voorproefje van Tearjerker door Davis Freeman, Paul Lemp en Jan Van Gijsel.
Vri 24 Jun


# Monica Klingler
Unfoldments - performance.
In mijn werk graaf ik naar een stilte. In een archeologische inspanning heb neig ik te zoeken naar een plaats waar mijn lichaam niet zomaar, vanzelfsprekend, expressieve bewegingen maakt, maar het eerder laag na laag openbaart.
Het lichaam als object interesseert me niet, maar wel een plaats waar verschillende energievormen stromen trillingen, spanningen, indrukken, emoties, geuren, ideëen, visioenen, etc..., die vorm geven aan deze energie en erdoor gevorm worden. De locatie of het moment waar het duidelijk wordt dat het materiële en het immateriële twee aspekten vormen van hetzelfde.

# Christelle Fillod
Een grote projectie op de muur van een beeld van een gezicht dat heel traag
maar heel regelmatig ronddraait...
Tijdens dit eindeloos ronddraaien gaan de verschillende delen van het
gezicht veranderen en vormen ze een onverwacht landschap als cde
choreografie van een microscopische beweging, en een haast onmerkbare
verandering van uitdrukking. Een wereld die van binnenuit vergroot.

# Nadja Schnock
Mijn werk integreert een onderzoek naar de verschillende overgangsmogelijkheden tussen de beeldende kunst, de voorstelling, of het aftasten van het performatieve in het raakvlak tussen beide. Dit onderzoek ontwikkelt zich langs bepaalde lijnen zoals beweging, de uitbreiding van het lichaam, de ruimte, het onderzoek naar de verschillende procédees die een reflectie toelaten over de plaats van het publiek tegenover het object doorheen de interactiviteit.

# Tearjerker
Een uitreksel van de voorstelling door Davis Freeman, Paul Lemp en Jan Van Gijsel, die op 30 juni in première gaat in Bains::Connective.
Gelieve hier de projectpagina te vinden.
25 03 2006

:: Zoeken
::