English Nederlands Français English Nederlands Français
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

Pierre Rubio
(B) - Dans, choreografie & performance

Pierre Rubio is een atypische choreograaf. Zijn werk ontwikkelde zich langs een eclectisch parcours van choreografie, flash-art, literatuur, beeldende kunst en improvisatie. Hij werkte als danser in verschillende Europese compagnies, ondermeer bij Michèle Anne De Mey en Felix Ruckert. In Les Bains::Connective (Brussel) organiseerde hij de Body/Mind workshops, waar hij experimenteerde met alternatieve formats. De jongste vijf jaar werkte hij als performer, assistent of choregraaf met artiesten als Benoît Lachambre, Davis Freeman, Lilia Mestre, Isabelle Schad, Bruno Pocheron en het collectief Superamas. Pierre Rubio laat zich inspireren door improvisatiemethodes en een conceptuele benadering van choreografie. In zijn werk bevraagt hij zowel zichzelf als het publiek. Getekend door een tragische familiegeschiedenis en een turbulente levensstijl, volgt zijn artistieke benadering één essentieel principe: het materiaal en de structuur van de verschillende producties wordt bepaald door de autobiografische motivatie van codes en beperkingen. In 2004 creëerde hij het label/pseudoniem/formule Pierre-Rubio.

Pierre beschouwt hedendaagse dans als een weerstandsoord, in zijn verwerping van de atomisatie en de vereenvoudiging van het individu. Het choreografisch experimenteren toont het subject als een complex geheel, in zijn vermogen om zijn onderdelen te verbinden en te articuleren, met hun verschillende volumes en bijzondere teksturen.

To escape the fear of death, human beings flee from reality and worship something that is not there. In place of the world as it is, we invent a “duplicate“ or a “double”, a parallel universe which functions as a phantom rival to the world that exists, a desperate compensation for the suffering that is associated with an acceptance of reality. This “duplicate” takes on all kinds of forms, from the cuckolded husband who, because he cannot bear the truth, persuades himself that his wife is faithful, to the critic of globalization who thinks “another world” is possible, and finally including the metaphysical philosopher who proves that reality, as in “real life”, is always “somewhere else”.

:: Zoeken

Geselecteerde foto's van evenementen te B::C
::