English Nederlands Franšais English Nederlands Franšais
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

Shih Yun
(SING) Beeldende Kunsten

Shih Yun begint met schilderen na haar studies aan het San Francisco Art Institute. Ze komt terug naar Singapore om haar artisitiek praktijk te leiden, en sticht er de artisitieke ruimte en studio 'instinct'. Shih Yun werkt ook als raadgeefster aan de faculteit voor Schone Kunsten van de 3dsense Media School, als docent, freelance designer, curator en maakster van experimentele films. Be´nvloedt door het abstract expressionisme, Jackson Pollock, Robert Motherwell en Franz Kline, is Shih Yun bekend voor haar sterk en energiek gebruik van zwarte inkt, en een passionele obsessie voor de benadering van het elusief moment tussen orde en chaos.
Gedurende haar residentie hield Shih Yun Yeo een viueel dagboek bij dat als een installatie zal worden gepresenteerd. De persoonlijke indrukken groeien uit tot een uitgebreide 'mind-map' en documenteren het gewoon geraken met een nieuwe context, Brussel. Twee papierrollen, elk 18 m lang, zullen worden getoond in de zwemkom in Bains Connective.

32-23 Mind the Gap:
10mins live painting performance
Shih Yun Yeo (Singapore) and Magdalena Suranyi (Argentina)
Een groot doek zal op de grond liggen, dit specifieke oppervlak zal het officiŰle resultaat van het evenement zijn. Tien minuten life vioolmuziek zal de hoofdcatalisator zijn. Uiterraad maken de geluksfactor en de toevalligheid waarin deze samenwerking is ontstaan het onmogelijk te voorspellen in welke richting de performance zich zal ontwikkelen. Het stuk zal eindigen wanneer de muziek stilvalt. Het beschilderd oppervlak zal dus een vluchtige esthetische dialoog aangeven tussen twee creatieve impulsen die normaal mijlen ver van elkaar verwijderd zijn, maar deze ene avond verbonden zijn door een een enkele plaats gedurende 10 minuten.

:: Links

shihyunyeo.blogspot.com
http://shihyunyeo.blogspot.com/

www.instinc.com
http://www.instinc.com/

:: Zoeken

Geselecteerde foto's van evenementen te B::C
::