English Nederlands Français English Nederlands Français
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

Clare Watson
(AUS) - Theater

Clare (32) werkt als regisseur, actrice, schrijfster, muzikante, designer, dramaturge en theaterdocente. In 2003 behaalde ze het diploma van de VCA Directing. Ze beschikt ook over een Arts Degree van de Universiteit van Melbourne.
In 2006 krijgt Clare de Besen-beurs als assistente van Michael Kantor aan de Malthouse. Bovendien startte ze 6 onafhankelijke projecten op. In 2005 leidde ze het site-specifiek werk « The Diabolical Ones » voor de Melbourne Universiteit,(waarvoor ze de 'Inaugural Best Director Award for Melbourne Fringe' behaalde), dat getond werd aan de Old Melbourne Gaol en « Smashed, » geschreven door Lally Katz, voor Instorage aan de 'Storeroom', genomineerd voor 3 Green Room Awards in 2005, inclusief deze van Best Production.

Hoogtepunten in haar werk zijn mengvormen van originele creaties, zoals 'Uninvited Guests' (een theatrale installatie in een toegetakeld art deco appartement, Outstanding Design Award Melbourne Fringe 2004), 'Life. Get it up ya.' (Barry Award nominee Melbourne Comedy Festival, Edinburgh Festival) en 'Sucker' (Best Solo Show Melbourne Fringe, Edinburgh, Auckland, Adelaide, London en The Studio aan de Sydney Opera House). Ze werkte als dramaturg voor de solo performances van Angus Cerini, alsook voor de choreograaf Ivan Thorley.

Tegenwoordig werkt ze aan 'The Man with the September Face', een site-specifiek drama op rolschaatsen, waar de set een voorstedelijke rolschaatsbaan is.

:: Zoeken

Geselecteerde foto's van evenementen te B::C
::