English Nederlands Français English Nederlands Français
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

Gilda Bellifemine
(I) - Dans.
::
Residentie in B::C - Cliché me (mei - jun. '06)

Sinds 1995 studeert Gilda Bellifemine theater en hedendaagse dans, eerst in Bari, later in Firenze, Rome en Berlijn. In 2002 verhuisde ze naar Brussel waar ze tegenwoordig werkt.
In Bari regisseerde ze theaterstukken voor een straattheatergezelschap en danste ze met een improvisatiegroep en een renaissance-dansgezelschap.
In Florence maakte ze choreografieën binnen een multimediagezelschap, MINIMOMO+L’ACARO, waarbij gewerkt werd met elektronische muziek en video's. In Berlijn werkte ze samen met videokunstenaar Floriano Secciani aan een dansinstallatie, “Terso” (gebracht in Italië, november 2001) en vormde ze een duo met Lea Helmstaedter tijdens de Berliner Tanztage in de Sophiensaelen (januari 2002).
In Brussel richt ze samen met Diana Negrinelli en Vittoria DeFerrari 2much Company op en stellen ze twee werken voor in Nadine en Bains::connective, waar ze sinds 2003 werkt.
Eind 2004 begint ze te werken aan het project CLICHÉ’ ME, een studie van de massale invloed van de media op het vrouwelijke gedrag. In september 2004 stelt ze tijdens het festival Lucky Trimmer (Kunsthaus Tacheles, Berlijn), een solo voor als eerste studie, die ze opnieuw brengt in Brussel in de Kaaitheaterstudio’s tijdens de Long Night of Dance (februari 2005).
Van maart tot oktober 2005 woont ze in Italië, waar ze de dansinstallatie CLICHÉ’ ME creëert voor drie tot negen vrouwen. Daarbij maakt ze gebruik van het solomateriaal en nieuw materiaal. Het werk wordt met succes opgevoerd tijdens twee Italiaanse festivals: Linguaggi, in Pescara en The Last in Siracusa.
Op dit moment is ze bezig met de promotie van de dansinstallatie en bereidt ze een nieuwe studie voor binnen het project CLICHÉ’ ME: een duo tussen een man en een vrouw over het cliché van 'gelukkig zijn' binnen een koppel.

:: Zoeken

Geselecteerde foto's van evenementen te B::C
::