English Nederlands Franšais English Nederlands Franšais
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

Heine Avdal
(N) - Dans, choreografie

Heine R°sdal Avdal heeft een opleiding genoten aan de Noorse Statens Balletth°gskole en aan P.A.R.T.S. in Brussel (BelgiŰ). In Noorwegen heeft hij gewerkt als danser in producties van Imago Dance Theatre, Oslo Danseensemble, Menn Danser, Zero Visibility, Wee en voor de Noorse televisie. Tijdens zijn studies aan P.A.R.T.S. en ook daarna heeft hij solo's en duetten gechoreografeerd die zijn voorgesteld in Scenehuset (Oslo), P.A.R.T.S.studios, and Dixon Place (New York).

In 1997 vervoegde hij Meg Stuart/Damaged Goods, waar hij een essentieel deel uitmaakte van het creatieproces en van de voorstellingen van Splayed Mind Out, appetite and Highway 101. In 2000 creŰerde Avdal samen met Yukiko Shinozaki een duet, Cast off skin, het toerde doorheen Europa.

In 2001/2002 werkte hij samen met Chrisstoph De Boeck en Yukiko Shinozaki, aan terminal. Er werd ook een kortfilm met materiaal van deze voorstelling gemaakt. Beiden waren doorheen Europa te zien. In 2003 werkte hij samen met Christoph De Boeck en Yukiko Shinozaki aan closer. Deze voorstelling kreeg zeer positieve kritieken en toerde nationaal en internationaal. Momenteel toert hij met de installatie Box with holes en werkt hij aan een nieuwe solovoorstelling.

:: Links

Deep blue
http://www.deepblue.be

:: Zoeken

Geselecteerde foto's van evenementen te B::C
::