English Nederlands Français English Nederlands Français
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

Yukiko Shinozaki
(J/US) - Danseres, choreografe
:: Artikel
Deep blue
Curriculum Yukiko Shinozaki

Yukiko Shinozaki studeerde moderne dans in Portland State University in Oregon, waar ze ook een B.A. haalde in psychologie.
Ze verhuisde naar New York in 1992 en danste met Donna Uchizono, Mia Lawrence, Apostolia Papadamaki, Yasmeen Godder en anderen. Ze heeft haar eigen choreografieën ook gepresenteerd in verschillende plaatsen in New York, zoals in Dixon Place, Judson church en Cunningham Dance Studio.
In 1997 kwam ze naar België om te werken met Meg Stuart/ Damaged Goods. Ze verscheen in de producties van Splayed Mind Out, appetite en Highway 101.
Shinozaki en Heine R. Avdal creëerden in 2000 een duet, Cast off skin, dat zijn première kende in het Oktoberdans festival in Bergen, Noorwergen. In 2001/2002 werkte ze mee aan terminal met Heine R. Avdal en Christoph De Boeck. In 2003/2004 creëerde ze closer, een samenwerkingsproject met Heine Røsdal Avdal en Christoph De Boeck. closer toerde nationaal en internationaal. In 2004 werkte Shinozaki samen met Christelle Fillod aan de solo “Breaking through the roof of its house”, die op 3 februari 2005 in deSingel in Antwerpen in première ging. In 2005 werkten Shinozaki en Fillod samen aan een groepsvoorstelling ‘inner horizon’ die op 21 april 2005 in de Kaaistudio’s in Brussel in première ging.

:: Links

Deep blue
http://www.deepblue.be

:: Zoeken

Geselecteerde foto's van evenementen te B::C
::