English Nederlands Français English Nederlands Français
Kunstenaars
Persoonlijke pagina's

Davis Freeman
(US) - Performer
:: Artikel
Residenctie in B::C - 'Around the Corner 1.2

Davis Freeman (usa/b) werd in Hollywood, Californië geboren en werkte in de VS als theater- en filmacteur. In Europa heeft Freeman o.a. gewerkt met Stefan Pucher ('De Kirschgarten', 'Snapshots'), Hans Van Den Broeck / Les ballets c. de la b. ('they feed we eat, eat, eat') en onder de naam Random Scream (vooral met Lilia Mestre). In 2000 kwam hij als danser voor “Highway 101“ bij Damaged Goods. Naast „highway 101“ toerde Davis ook met het stuk „Untitle me“, dat hij met Lilia Mestre gemaakt had. In Brussel stelde hij de performance /installatie '11th hour' voor in de Beursschouwburg en nam deel aan Access 121 in de Kaaitheaterstudio's met het werk 'Reflection'. Meg Stuart en Damaged Goods vroegen Freeman voor hun productie 'Alibi'.

Gedurende SPA heeft Freeman met verschillende kunstenaars samen gewerkt, om de denkbeeldige grenzen van de politieke kunst te bevragen. Een “politieke tuin” werd gemaakt, onder de leiding van Isabel Pauwelyn, een “politiek toilet” in samenwerking met Vincent Malstaf, en een reeks “politieke installaties” werden ontwikkeld, die u kan ontdekken in de ruimtes Bains::Connective: “Our Fever”, “Some Political Dance”, and samen met Johanna Kirsch (Au) “Gender Politics”. Davis toont ook “Around the Corner 1.2 (Brussels)”, met Vitor Roriz et Robin Faure. Deze film exploreert hoe onze verplaatsingen invloed hebben op de stad, en hoe de stad ons op haar beurt raakt. Niko Hafkenscheid begeleidt deze 30 minuten lange film met live muziek.

Gedurende zijn residentie heeft Davis ook gewerkt aan twee bijkomende projecten, die nauw aansluiten bij het thema van SPA, met name aan zijn volgend muzikaal project “Assassins”. De musical is geschreven door Steven Sondheim,en handelt over moordpogingen op Amerikaanse presidenten. Ook stelt hij twee hedendaagse muziekstukken voor van Frederick Rzewski met BL!NDMAN(4x4)sax en het electrisch guitaar quartet Zwerm. Rzewski schreef de werken “Attica” en “Coming Together” in 1971, na de gevangenisopstanden in Attica, waarbij 43 personen om het leven kwamen.

:: Links

www.randomscream.be
http://www.randomscream.be

:: Zoeken

Geselecteerde foto's van evenementen te B::C
::