English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Apr : Sep
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007

ARCHIVE 01 May 2010 - back

BC nodigt artiesten van verschillende disciplines en leefwerelden uit om rondom een thema te werken, reflecteren en onderzoeken.

LaZone
Het thema van onze september-oktober 2010 editie is 'LaZone', een project gerealiseerd in samenwerking met Elke Van Campenhout en a.rc/a.pass, Master in Choreografie aan De Theaterschool Amsterdam, Tanzfabrik Berlijn en het Forest Centre Culturel. De gastartiesten zijn Varinia Canto Vila, Isabelle Pauwelyn, Alain Franco en Frederik De Wilde.
Maa 6 Sep
...Zat 23 Oct
10:00 - 01:00
:: Verwante pagina's
LaZone in Tanzfabrik Berlijn


Sinds 2007 organiseert Bains Connective het residentieproject “Thematics”. Voor elke aflevering nodigt BC kunstenaars, uit verschillende disciplines en achtergronden, uit om te reflecteren over en te werken rond een centraal thema. Met dit programma wil BC verschillende ideeën en praktijken samenbrengen en bestuderen, als een bron van inspiratie voor herdenken van kunstproductie. Het thema van onze september-oktober 2010 editie is 'LaZone', gerealiseerd in samenwerking met Elke Van Campenhout en a.rc, de Master Choreografie van de Theaterschool Amsterdam, het Centrum voor Hedendaagse Dans Tanzfabrik Berlin en Forest Centre Culturel. De gastartiesten zijn Varinia Canto Vila, Isabelle Pauwelyn, Alain Franco en Frederik De Wilde. LaZone is de start van een langlopend onderzoek (*) naar de ondefinieerbare grenzen van gastvrijheid, generositeit en constructie van een 'sociaal lichaam'. LaZone wil een tussenruimte  creëren, een plek die buiten de begrensde belevingszones van het dagelijkse leven staat: ruimte waarin de regels voor gedrag en taal, spraken en handelen nog niet zijn vastgelegd, een plek waar misverstand het leidende principe van communicatie is; een ruimte waarin de beginselen van gastvrijheid tot op hun breekpunt worden uitgetest, waar we tegen de grenzen van onze onmacht en het potentieel van onze kosmopolitische / transculturele hoop en verlangens aanbotsen. Tijdens de eerste week van LaZone delen we een ruimte, een tussen-Zone, met de deelnemers van a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) en de studenten van de Master Choreografie van de Theaterschool Amsterdam. Eind september zetten de Thematics-residenten en de a.pass studenten hun onderzoek verder in Tanzfabrik Berlin. In oktober resideert BC in het Forest Centre Culturel, waar de (onderzoeks)resultaten van deze Thematics op 23 oktober worden gepresenteerd tijdens een Plankton Bar. Thematics LaZone is een project van Bains Connective en Elke Van Campenhout / a.rc, in samenwerking met Forest Centre Culturel, Master Choreografie van De Theaterschool Amsterdam en Tanzfabrik Berlin.


(*) LaZone is een langlopend onderzoek, ontwikkeld in a.rc door Elke Van Campenhout, en maakt deel uit van haar doctoraat in de kunsten 'Kritische Hoop, de choreografie van het sociale lichaam in transformatie'. LaZone reist twee jaar rond en introduceert zowel praktische als theoretische projecten aan een steeds veranderend publiek. LaZone start met een samenwerking met BC, die twee maanden duurt.
09 10 2010

:: Zoeken
::