English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Apr : Jun
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007

ARCHIVE 01 May 2008 - back

BC nodigt artiesten van verschillende disciplines en leefwerelden uit om rondom een thema te werken, reflecteren en onderzoeken.

SPA::Tentoonstelling en Plankton Bar
Ontdek het onderzoek van Johanna Kirsch, Ilse Ermen, Davis Freeman and friends, Elise Ottaviano en Clare Watson.
Vri 6 Jun
20:00

5 euro (members: free)
:: Verwante pagina's
LaZone in Tanzfabrik Berlijn


'Some Political Art' / SPA
SPA is een onderzoeksplatform dat het spanningsveld tussen kunst en politiek bevraagt. Wat is de geschiedenis van hun wederzijdse verhoudingen? Hoe draagt de hedendaagse kunst bij tot nieuwe vormen politiek activisme? Vrijheid van meningsuiting is een cruciaal gegeven wanneer men kunst en politiek wil samen denken. Het voor ons ook belangrijk te onderzoeken hoe de westerse maatschappij parameters gesteld heeft voor artistieke creaties. Hoe kunnen lokale organisaties een invloed hebben op/samen met kunstpraktijken?
We brengen kunstenaars samen die in hun werk lokale en globale politieke fenomenen waarnemen en voorstellen.

Ilse Ermen (D)
Vertrekkende van de meertalige tekens in de stad, laat Ermen het vervreemde opduiken door deze tekens te verplaatsen naar het kader van Bains::Connective. Wat Ermen boeit, is taal als fenomeen en de visuele vormen die ze aanneemt. Brussel als stad die op het eerste zicht tweetalig is, dan meertalig, is een ideaal onderzoeksterrein: aanplakkingen, affiches, idiomen, enz. Bains::Connective als niet-oord die van zijn functie ontdaan is, biedt de mogelijkheid om zich in het absurde te situeren.
www.ilse-ermen.com

Johanna Kirsch (Au)
De N6 is een snelweg gekenmerkt door zwaar verkeer en de typische tekens van menselijke vermoeidheid die voortvloeit uit de afwezigheid van stadsplanning. In “N6-the stone road- when the countryside becomes urban” onderzoekt Kirsch hoe het lichaam een niet-oord kan weerstaan en openbreken naar een utopische ruimte. Centraal in haar werk staat de analyse en de uitwerking van concepten als autonomie, vrijheid, en de dynamiek en flexibiliteit van hun wederzijdse begrenzing.
www.schrik.info
met steun van het Österreichischen Kulturforums


Davis Freeman (US)
Freeman presenteert een uittreksel van zijn komende muzikaal project “Assassins”, waarvan de premiere aan het einde van juni in Toulouse zal plaatshebben. De musical is geschreven door Steven Sondheim, over moordpogingen op Amerikaanse presidenten. Ook stelt hij twee hedendaagse muziekstukken voor van Frederick Rzewski met BL!NDMAN(4x4)sax en het electrisch guitaar quartet Zwerm. Rzewski schreef de werken “Attica” en “Coming Together” in 1971, na de gevangenisopstanden in Attica, waarbij 43 personen om het leven kwamen.
www.randomscream.be

Clare Watson (Aus)
In “The Museum of some Times” worden 2008 momenten in de tijd chronologisch gerangschikt volgens een zorgvuldig classificatiesysteem. Ze zijn omringd door een vervallen museum die geen rekening houdt met het menselijk verlangen om gebeurtenissen te ordenen in tijdslijnen. Synchroniciteit, serendipiteit en toeval brengen een verzameling van objecten en beelden samen. We kunnen het niet laten om narraties te creëren van deze willekeurige connecties.

Elise Ottaviano (B)
Against Clean Art, for the Raspberries!Een direct werk dat propere kunst en veralgemening van controle in de huidige maatschappij weigert. Ottaviano bevoordeelt de eenvoud van het medium, het spontane en de rechtstreekse uitdrukking van de emoties. Door een overmaat aan beelden, boodschappen, formules en geluid, worden we geconfronteerd met een wereld vol explosieve tegenstellingen.

12 08 2008

:: Zoeken
::