English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Jan : Feb : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Dec
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 01 November 2007 - back

Toonmomenten door kunstenaars in residentie

Game over, no more credit - expo
Van Isabelle Rouquette
De expo is open van maandag tot vrijdag, 14u - 17u.
Vri 25 Jan
...Don 31
14:00 - 17:00

Gratis/Gratuit


Muziek is een discipline gebonden aan de tijd. Beeldende kunst daarentegen stond tot aan het postmodernisme los van de notie tijd. Tegenwoordig is het tijdelijke aspect net een kenmerk van de beeldende kunst. De artiest is niet langer bezig met de relatie tot de wereld, vanwaar de tijdelijkheid: verdwijning,timing, efemeer karakter, … de nieuwe taal van de beeldend kunstenaars.
«Game over, no more credit» is een trilogie waarvan het eerste deel gerealiseerd wordt in B::C. De twee volgende fases vinden plaats in Frankrijk en Canada.
Een gigantische blok ijs drijft op het zwembad, verlicht door enerzijds een 1000W projector en anderzijds een videoprojectie. Het ijs wordt de scène waarop de performance zich afspeelt: een interventie gezongen door een koor. Het ritme van het concert brengt het smeltproces in gang. Het ijs smelt langzaamaan, en dan verschijnt een plexiglas-volume waarin enkele woorden in neon oplichten “Game over” en “no more credit” in het rood. De beelden van de performance worden afwisselend met 2 video’s en de tekst van het lied afgespeeld.

Meer info:
Jürgen Hall : www.plakatif.net
David Neaud (musician): www.myspace.com/davidneau
www.isabellerouquette.com11 01 2008

:: Zoeken
::