English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

Toonmomenten door kunstenaars in residentie

Kaspar
Tekst: Gawan Fagard (vrij naar Peter Handke)
Regie: Gawan Fagard
Met: Leen Diependaele & Rodrigo Malmsten
Nederlands en Duits gesproken, Frans ondertiteld
Vri 4 May
20:00 - 21:30

€ 5 (€3 members)
:: Verwante onderwerpen
Gawan Fagard


Een grote, lege vlakte, midden in de stad.

Plots verschijnt hij op de wereld, Kaspar; reeds lang geboren, en toch onbevlekt als een kind. Zijn vertrouwen heeft hij verloren in het donkere zwart waarin hij opgroeide. De wereld is groot en vijandig, het strelen van de wind is grof als een aanslag, het licht verscheurt zijn netvlies, warmte is als duizenden naalden die zijn huidoppervlakte te lijf gaan. Hij tracht zich te verbergen – maar de omgeving dringt van alle kanten binnen. De pijn zich te moeten ontwikkelen snijdt hem door het zuivere hart, en beweegt zijn tong, dik en ongeoefend, in een eerste poging met woorden en zinnen de wereld onschadelijk te maken.

Gekneed uit zorgvuldig georchestreerde betekenissen, staat daar een vrouw. Ze straalt een geraffineerde en scherpzinnige ontwikkeling uit, en baadt zich in begripsvermogen. Hedendaags, nostalgisch en rusteloos haar bestaan herdefiniërend, ontvlucht ze haar eigen zelfbeeld en komt oog in oog te staan met Kaspar. Haar liefdevol toegestoken hand draagt vlekken mee van een lange, veelbewogen geschiedenis.

Wat gaat er dood, en wat herleeft in Kaspar? Wie is hij, de man zonder betekenis, waar fragmentering de enige vorm van eenheid is? Wat betekent het, onbezoedeld en onbepaald te zijn, en de wereld met onvoorwaardelijk geopende zintuigen te betreden? Wat is de subversieve kracht van het bepaalbare, van het ontvankelijke, oordeelloze lijden? Wat is intelligentie voordat ze onderworpen wordt aan beschaving? Welke taal spreekt de ziel?

Credits:
Tekst: Gawan Fagard (vrij naar Peter Handke)
Regie: Gawan Fagard
Met: Leen Diependaele & Rodrigo Malmsten
Choreografie: Nicolas Delamotte-Legrand
Scenografie: Koen Moerenhout
Techniek: Lino Van Molle
Vertaling: Johanna Storimans
Fotografie: François Morissea
Afficheontwerp: Carl Jacobs
Productie: Rodrigo Malmsten
Met medewerking van: Bains::Connective, Brussel


Meer info: http://gawan.inlinea.be/kaspar
12 04 2007

:: Zoeken
::