English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

Toonmomenten door kunstenaars in residentie

Only To Do Nothing
Concept, choreografie & visuals: Emma Lindgren
Soundscape: Angie Atmandjaja
Lichtontwerp en video: Steve Strasser
Dansers en medewerkers: Amelie Marneffe, Caroline Vandenplas,
Emma Lindgren, Hanna Scholtyssek en Meredith Nadler
Assistente: Hanna Scholtyssek
Created in collaboration with the original performers; recreated in collaboration with the current performers. All movement material is improvised by the dancers.
Vri 2 Jun
19:30 - 22:30
:: Verwante onderwerpen
Emma Lindgren


Je ligt in je bed naar het plafond te kijken. Je hebt geen idee hoe lang je daar al ligt, het kunnen minuten zijn of dagen... helemaal niets aan het doen.

Maar binnenin dat 'niets' ontdekte je een nieuwe wereld, een wereld vol avontuur, ontdekkingen, gefluister, intimiteit, gelach en de vrijheid om te spelen zonder beoordeeld te worden.

Only To Do Nothing nodigt het publiek uit in deze wereld.

Bezoekers, evenals de performers, zijn vrij om te doen waar ze zin in hebben, om te spelen, te dansen, te observeren. De performers nodigen het publiek uit om te ervaren hoe het voelt om niets te doen. De sociale druk van de buitenwereld wordt aan de deur achtergelaten, en ze nemen die hoognodige pauze, weg van het leven, om te spelen.

De ruimte is gevuld met ingevingen, kussenslopen die zachte woordjes spreken, video-installaties van meisjes die onderwater spelen, matrassen om op te ontspannen, kussens om je te troosten ... of kussengevecht!

Only To Do Nothing verkent de essentie van performance via de puurheid van interactie. Zijn in het nu, samen.

“Het was een wonderlijke ervaring. Het was alsof ik de toelating had alles te vergeten en gewoon mezelf te zijn. Iets in mij was eindelijk vrij en ik merkte dat de tranen ongecontroleerd langs mijn wangen liepen.” Toeschouwer - Londen.
19 02 2009

:: Zoeken
::