English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

Toonmomenten door kunstenaars in residentie

met Martin Janíček

Gedurende twee maanden zal Michael Northam leven en werken in B::C om 'profound listening' te promoten. Martin Janíček is de eerste (van twee) gasten waarmee hij een presentatie zal opzetten. De tweede performance met Hitoshi Kojo is gepland voor mei.
Vri 14 Apr
20:30
:: Verwante onderwerpen
Michael Northam


1 – 22 APRIL (Performance 14 april met Martin Janíček
8 – 22 MEI (Performance TBA met KODAMA (Hitoshi Kojo))

Michael Northam (aka mnortham) zal ongeveer twee maanden lang de ruimtes van B::C bezetten en erin leven – tijdens deze periode zal hij een sonoor, spatiaal en visueel laboratorium in constante evolutie creëren, toegespitst op het testen van verscheidene technieken voor een live geluids- en visuele performance. De focus ligt enerzijds op de ontwikkeling van technieken voor akoesmatische spatialisatie om het grondig luisteren te promoten en anderzijds op het opwekken van gevoel tijdens improvisatie en op het ontdekken van het nut van geprojecteerde video.
Tijdens al dit, is er de gelegenheid om Northam tijdens zijn ‘work-in-progress’ te ontmoeten, te zien en te horen met de voortdurende kans om dansers, scenografen en andere muzikanten te ontmoeten wat kan leiden tot spontane discussies en potentiële samenwerkingen.
_ __ __

Het bezoek van twee uitzonderlijke artiesten is bevestigd:
_ __ _

Martin Janíček brengt een bezoek tijdens de april-sessies. Martin maakt sinds de jaren ’80 deel uit van de Tsjechische experimentele kunstscene en legt zich vooral toe op geluidssculpturen, improvisatie en geluidsinstallaties. Hij heeft ook meegewerkt memorabele evenementen zoals het AVE festival in Arnhem (Nederland), Plasy Monastery (Tsjechië) en recent het Tsjechische Paviljoen op de Expo 2005 in Nagoya. Michael en Northam zullen hun tijd samen gebruiken om na te denken hoe verschillende inspiraties samengebracht kunnen worden tot één gedeeld evenement – met een bijzondere aandacht voor motieven en cyclische patronen in objecten, geluid en beelden. De twee brengen een live-performance op 15 april ’06 in Bains::Connective.

_ __ _

In de mei-sessies komt Hitoshi Kojo op bezoek. Sinds 2004 werken Michael en Hitoshi reeds samen onder de naam KODAMA – tijdens hun sessies in de main space of B::C, zullen zij sound ‘aktions’ op grote schaal uitwerken. Dit kan ook grotere bewegingen met objecten in de prachtige ruimtes van B::C beslaan. Dankzij het gebruik van afstand en verspreiding zou het KODAMA project in B::C dynamisch moeten zijn. KODOMA zal minimum één performance organiseren in B::C en misschien ook elders in Brussel (Le Bonheur?) – verdere info volgt…

_ __ _

Gedurende de ontplooiing van dit project, is het altijd mogelijk dat ook andere artiesten met dezelfde interesses erin meestappen. Artiesten die zich willen verweven in onze bijzondere flux en ontwikkeling van geluid en beeld.
21 04 2006

:: Zoeken
::