English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Mar : Apr : May : Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 01 January 2006 - back

Toonmomenten door kunstenaars in residentie

oint. oint.
Drie verschillende voorstellingen door Julien Bruneau.
Wanneer maakt de taal nieuwe wegen voor het lichaam?
Wanneer ontdekt de beweging gevoelige gebieden die moeilijk te formuleren zijn ?
Is het mogelijk de vorm van een solo te contamineren met die van een dansmonoloog ?
Don 9 Mar
...Zat 11
20:30
:: Verwante onderwerpen
Alix de Morant
Julien Bruneau


Oint.oint. draait rond dansen literatuur en zal zich ontwikkelen gedurende meerdere residenties. Een afgewerkte dansproductie zal het resultaat worden van onderzoek en toonmomenten.

Oint.oint. wil de werkzame communicatie onderzoeken tussen het proces dat tot het lichaam leidt en het proces dat tot beweging leidt. Hoe dezelfde perceptie, het zelfde effect of concept verschijnt in zowel het lichaam als in de spraak. Hoe moeten we het onwrikbare verschil tussen dans en literatuur overbruggen? En wat zegt die kloof ons over de twee praktijken, en verder, over de middelen die we hebben om te deel uit te maken van de wereld.

Schrijven en dansen bieden de mogelijkheid om onderzoek te leiden met herhaling als methode. Terugkeren op woorden, op gebaren. Geduldig, vanaf het beginpunt terug dezelfde weg afleggen. Een cyclisch patroon volgen en openstaan voor de verschillen die herhaling aanbrengt. Telkens weer nieuwe mogelijkheden ontdekken, meer betrokken geraken bij datgene waar je al eens gepasseerd bent.

Omwille van de link met literatuur en in overeenstemming met het onderzoek van de herhaling, interesseert oint.oint. zich ook voor de monoloog als literair genre. Auteurs die dit genre hanteren bieden ons verscheidene modellen die het bestuderen waard zijn om onze eigen weg verder te bepalen.

Samuel BECKETT (Cap au pire/Worstward Ho)
Bernard NOËL (Le syndrome de Gramsci)
Laurent MAUVIGNIER (Apprendre à finir)

Ik denk ook nog aan andere auteurs die het project bepalen, zonder daarentegen monologen te schrijven : L. Wittgenstein, P. Guyotat, M.B. Kacern, M. Foucault, …

Het creatieproces bestaat uit specifiek schrijfwerk en uit een briefwisseling tussen de genoemde auteurs. Deze teksten zullen een andere piste vormen voor het publiek om deel uit te maken van het project (publicaties, flyers, Internet, etc.)

Uiteindelijk zal nog een beeldend kunstenaar het project vervoegen om enkele specifieke omgevingen uit te denken.

Concept: Julien Bruneau
Schrijver: Alix de Montant
Beeldend kunstenaar : ?

Oint.oint. is in residentie in B::C (Brussel) in januari 2006 en in Point Ephémère (Parijs) in mei ’06 (www.pointephemere.org)
10 03 2006

:: Zoeken
::