English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: May : Oct : Nov : Dec
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 01 November 2010 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton Bar #37
Deze keer in de nieuwe ruimte van Komplot in Vorst, met werk van:

Harri & de Ville de Goyet (video / installatie)
Edurne Rubio (video / lezing - work in progress)
Albane Aubry, Jonas Chéreau, Ondine Cloez, Maeva Cunci, Yannick Guédon, Laurie Peschier-Pimont (performance)
Mr. Orange (dj-set)
Vri 17 Dec
20:30 - 02:00

@Komplot, Av. Van Volxemlaan 295, Vorst/Forest - 4


Harri & de Ville de Goyet (video / installatie)

Harri & de Ville de Goyet begonnen als duo te werken na een toevallige ontmoeting in Helsinki in 2005. Ze werkten aanvankelijk rond hybride vormen van video-presentaties en hebben die praktijk inmiddels, na meer dan een jaar samenwerking, uitgebreid tot de creatie van sculpturen en installaties, waarin ze hun beider achtergronden en interesses verwerken.

In hun beelden en performances integreren ze een architectonisch aspect. In de sculpturen maken ze zich bepaalde iconische vormen van minimalisme en modernistische architectuur eigen. Het duo bevraagt deze vormen en de grondslagen van hun aantrekkingskracht en populariteit. Tegelijkertijd werken ze ook verder op de claustrofobische perspectieven ervan.

Tijdens hun residentie in Bains Connective onderzochten Harri & de Ville de Goyet het architectonische thema verder. Tekenen nam een groot aandeel in in het proces, evenals de bouw van schaalmodellen van potentiële installaties. De schaalmodellen leidden vervolgens tot de creatie van beelden. De ruimte wordt een sculptuur, waarin de kijker kan binnenstappen. Deze beelden zijn als een tijdloze ruimte, gevuld met een aanwezigheid, ontdaan van een verhaal.

Edurne Rubio (video / lezing - work in progress): 'Projet de maison pour Monsieur X'

'Projet de maison pour Monsieur X' is opnieuw een poging om de intieme banden te onderzoeken tussen bewoners en de ruimtes waarin ze leven. Op welke manier kunnen we met anderen een subjectieve en individuele perceptie van de collectieve ruimte delen? Hoe kunnen we onze waarneming delen met de -weliswaar levenloze- ruimte? En vice versa: kan de ruimte haar perceptie met ons delen?

'Projet de maison pour Monsieur X' is de naam die Le Corbusier gaf aan een stel plannen voor een familiewoning, besteld door de jonge Belgische Mr. Canneel. De architect ontwierp een huis dat echter, omwille van verschillende redenen, nooit werd gebouwd. Het was uiteindelijk een andere architect, De Koninck, die de woning realiseerde. Een paar jaar later werd het huis echter gesloopt.

Na het ontwerp, de bouw, de bewoning en de sloop, blijft het huis nog steeds bestaan. Dit is geen huis met spoken, maar een spookhuis. Deze eerste publieke presentatie van dit project van Edurne Rubio zou je haast als een spiritistische sessie kunnen beschouwen, als een poging om contact te leggen met het huis.


Albane Aubry, Jonas Chéreau, Ondine Cloez, Maeva Cunci, Yannick Guédon, Laurie Peschier-Pimont (performance): 'Speel collectief en maak een performance'

of
Speel opeenstapeling , speel samensmelting, speel vereniging, speel assortiment, speel groep, speel band, speel blok, speel cirkel, speel club, speel legioen, speel combinatie, speel samen, speel team, speel zwerm, speel formatie, speel cluster, speel groep , speel massa, speel peloton, speel kartel, speel vergadering, speel troep, speel unisono

en
Maak een attractie, maak een kopie, maak een creatie, maak een dans, maak een beschrijving, maak entertainment, maak toneel, maak een voorstelling, maak een tentoonstelling, maak een fantasie, maak een imitatie, maak een panorama, maak een speech, maak een stuk, maak een presentatie, maak een reflectie, maak een reproductie, maak een tijdschrift, maak een sessie, een show, maak een avond.
09 12 2010

:: Zoeken
::