English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Feb : Mar : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 01 October 2008 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 28
Oikos-Logos-Planktos: een stand van zaken door DILIGENCE
Vri 31 Oct
20:00

5 euro (members: free)


Ontmoet de kunstenaars op vrijdag 31 october tussen 20 uur en 23:30 in Bains Connective
Ontdek hoe het voormalig zwembad door de kunstenaars tranformeerde in een bezige ruimte.
Proef het lekkere Zenne bier vers getapt in een uitzonderlijke locatie ....

Diligence is een research en artistieke productie laboratorium.

Als een artistiek nomaads perspectief, wordt het project diligence in de eerste plaats samengesteld door de creatie van een nomaadse structuur die zich zowel als verblijfsruimte, research en artistieke productie laboratorium, en ook als onstvangststructuur voor evenementiële initiatieven aanbiedt. De operateurs werken contextuele installaties uit die hun verschillende kunstpraktijken mengen. Fotografen, beeldhouwers, geluidskunstenaars, performers of videokunstenaars spelen samen en bieden situaties aan tussen atelier en tentoonstelling.

De acteurs van dit project zijn gehecht aan het principe 'te handelen in functie van wat zich aanbiedt', en stemmen hun onderzoek af op de topografische, sociale, economische en culturele omstandigheden dat ze doortrekken. Diligence stelt voor om bevroren plaatsen te investeren door een kortstondige artistieke activatie. Als samenwerkingsverband ontwikkelt dit utopisch project zich naargelang de realisaties en toestanden die ze voortbrengt.

Kunstenaars: Juliana Borinski - Pierre-Laurent Cassière - Emilie Pischedda - Valentin Souquet

website

Ecosysteem
Oikos - Logos – planktos

Diligence bezet de ruimtes van Bains Connective gedurende twee maanden in het kader van de residentie 'Art & Ecology'. De experimenten die de kunstenaars uitvoeren rond het concept ecologie zullen de vorm van een multimedia-installatie aannemen ontworpen als een 'kunstwerk-organisme' of ecosysteem. Tijdens de Planton Bar zullen de kunstenaars van Diligence experimenteren met de vormen die reeds gemaakt werden, en met het publiek communiceren over hun work in progress.

De pluridisciplinaire experimenten vinden hun oorsprong in onderzoek over opvangstsystemen voor zuiver water, die hun inspiratie vinden in de natuur (het beharingssysteem van de alchemille, van de Alpen afkomstig) en in overlevingstechnieken in uiterste klimaatsomstandigheden (wolkenstrikken) Vertrekkende van dit materiaal wordt een specifiek werk gecreëerd rond de concepten autonomie/energie, aanpassing aan de context en het milieu, en het overleven.

Ecologie = οiκος, oikos, house(hold);+ λογία, logia, knowlegde
24 10 2008

:: Zoeken
::