English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Feb : Mar : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 01 May 2008 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 25
Open Research Doors:: SPA, APT + RES&REF
Vri 30 May
14:00 - 18:00

€5 (members: free)


De Plankton Bar van 30 mei heeft een uitzonderlijk open research door format. Je kan er nader kennismaken met het werk van de drie onderzoeksgroepen die deze maand in Bains Connective te gast zijn! In een gezellige sfeer kunt u op informele wijze de kunstenaars van SPA, APT en RES &REF ontmoeten tijdens hun onderzoeksproces. Boeiende uitwisselingen tussen hun praktijken zijn te verwachten!

'Some Political Art' / (SPA)
SPA is een onderzoeksplatform georganiseerd door Bains Connective dat het spanningsveld tussen kunst en politiek bevraagt. Wat is de geschiedenis van hun wederzijdse verhoudingen? Hoe draagt de hedendaagse kunst bij tot nieuwe vormen van politiek activisme? Vrijheid van meningsuiting is een cruciaal gegeven wanneer men kunst en politiek wil samen denken. We willen ook onderzoeken hoe de westerse maatschappij parameters gesteld heeft voor artistieke creaties. Hoe kunnen lokale organisaties een invloed hebben op/samen met kunstpraktijken?
We brengen kunstenaars samen die in hun werk lokale en globale politieke fenomenen waarnemen en voorstellen.

Voor 'Some Political Art' heeft Bains Connective Johanna Kirsch, Ilse Ermen, Davis Freeman en vrienden, Elise Ottaviano en Clare Watson in samenwerking met Aphids/ Australië uitgenodigd voor een gemeenschappelijke residentie gedurende twee maanden.
www.ilse-ermen.com
www.schrik.info
www.randomscream.be

Advanced Performance Training/APT
APT (Advanced Performance Training) is een voltijdse opleiding voor kunstenaars en theoretici uit alle disciplines, waarin het denken over performativiteit centraal staat. APT functioneert als een gedeelde denktank voor makers en denkers, een plek in de luwte waar in een kritische omgeving het onderzoek geconfronteerd wordt met verschillende perspectieven en uitgangspunten. Op regelmatige tijdstippen opent APT de deuren voor een ruimer publiek.
Deelnemende kunstenaars: Kim-lien Desault, Klaas Devos, Sara Manente, Gable Roelofsen.
Artistieke leiding: Elke van Campenhout /directie van de groep gedurende het 2de trimester: Lilia Mestre.
www.popok.be/apt

Residentie en Reflectie
Dit jaar nodigt het KunstenfestivaldesArts, gelijktijdig met Bains::Connective, APT en het Vlaams Theater Instituut, een aantal kunstenaars uit, die het festival van zeer nabij zullen volgen. Jonge artiesten uit alle hoeken van de wereld, die samen met hun Belgische collega's festivalvoorstellingen bezoeken en met elkaar in gesprek gaan. Tien dagen lang duiken ze de theaterzaal of tentoonstellingsruimte in, en nemen ze hun observaties, bedenkingen en bezwaren mee naar de discussietafel.
Kunstenaars te gast:
Mladen Alexiev (BG), Zuleikha Allana (IN), Fahmi Fadzil (MY), Jens östberg (SE),...
www.kunstenfestivaldesarts.be/en/residence
15 09 2008

:: Zoeken
::