English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Feb : Mar : Apr : May : Jun : Jul : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 01 May 2008 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 26
Bijzondere verjaardagsuitgave met kunstenaars die dit jaar 40 worden.

De historisch-biografische datum 1968 wordt nieuw leven ingeblazen door een verscheidenheid aan muterende werken en live acts. Vier de permanente revolutie in onze trillende ruimtes.

Deelnemende kunstenaars: Damien Ferré, Antonella Cusimano, Liv Hanne Haugen, Vincent Malstaf, Gaetan Bulourde, Lilia mestre.

DJ: David Elchardus
Vri 27 Jun
20:00

5 euro (members: free)


Damien Ferré (F) beeldende kunst
Een schilder is een kwetsbaar iemand. Met zijn schilderijen vertelt hij ons zijn meest geheime gemoedstoestanden, biedt hij zijn meest intieme emoties. Het werk van Damien Ferré is een zoektocht naar het absolute dat zich weerspiegelt in de materie, de behandeling van de kleur, een teruggehouden geweld gemengd met een oneindige zachtheid. Sterke tinten en trekken, gescheurd, bijna brutaal, staan in relatie tot een verfijnd intimisme.


Lilia Mestre (P)performance artist
Lilia Mestre is een performance kunstenares die haar eigen stukken maakt en in samenwerking treedt met andere kunstenaars. Samen met Davis Freeman sticht ze de compagnie Random Scream in 1999, om de eclectische elementen van de alledaagse cultuur uiteen te zette, en stelt vluchtlijnen voor naar dans, theater en beeldende kunsten. De bedoeling van het project is de aandacht te richten naar wat reeds daar is, door zich te concentreren op onze persoonlijke interacties, en hoe onze keuzes elkaar beïnvloeden, alsook de samenleving waarin we leven. Tegenwoordig is ze ook verantwoordelijk voor de dramaturgie van Bains::Connective Art Laboratory.

Antonella Cusimano, dans (It)
Antonella Cusimano is geboren in Milaan, Italië. Ze is gediplomeerd in Wetenschap van de Beweging in 1992, aan de I.S.E.F. (Istituto di Educazione Fisica della Lombardia), te Milaan. Als hedendaagse danseres werkte ze sinds 1992 samen met Quellidigrock (I), Ariella Vidach (I), Wim Vandekeybus (B), Iztoc Kovatc (SLO), Ted Stoffer (UK), Hans Van Den Broeck (B). In 2007 leidde ze een residentie in Bains::Connective met Liv Hanne Haugen, voor het project "Lag", een ontmoeting tussen dans, tekening, en zang, dat als doelstelling heeft momenten van stilstand te ontdekken in de beweging.

Liv Hanne Haugen (N) dans, zang
Choreografe Liv Hanne Haugen heeft haar opleiding volbracht in de Arts Educational School en de Contemporary Dance School in Londen en de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling. Zij heeft gewerkt met o.a. Wim Vandekeybus, Pierre Droulers en het Stellaris Dansteater in Noorwegen. Zij was een van de initiatiefnemers van het kunstenaarskollectief Bains::Connective en van Radart, een forum voor zelfstandige kunstenaars verbonden aan Rådstua Teaterhus in Tromsø (N). Liv Hanne is ook actief bezig met bemiddeling en uitwisseling van kunstenaars en multidisciplinaire kunstprojecten in Brussel en Tromsø (N).


Vincent Malstaff geluid, tech
Vincent Malstaf is een onafhankelijk geluids- en webdesigner. Hij behaalde verschillende diplomas in electronica, wijsbegeerte en theaterwetenschappen. Hij componeerde de muziek van verscheidene hedendaagse dansstukken, en werkte samen met de choreografen Meg Stuart (No One is Watching - ’96, Insert Skin -’97 en andere), Benoit Lachambre (Lanoline - ’94), The Water Fait Mal - ’95) en Christine Desmedt (Escape Velocity - ’98, 9x9 - '00). Hij maakte ook geluidsinstallaties en nam deel aan improvisatieprojecten (Crash Landing, Triple Streams). In ’97 was hij medestichter van Bains::Connective.


Gaetan Bulourde performance, muziek
Gaétan Bulourde leeft en werkt te Brussel. In zijn stukken Dans ses pièces, il «ontdoet hij het autoritarisme van wie het woord neemt, en maakt deze oneffectief door het absurde." (in Les Inrocks, oktober 2007). Hij werkte onder meer met choreografen Maria Clara Villa Lobos, Thomas Lehmen, Xavier Leroy en Meg Stuart. Hij maakte de performances 'Pfuuf ou le bout de la langue' en 'Pancarte'.
27 06 2008

:: Zoeken
::