English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
: Mar : Apr : May : Jun : Sep : Oct : Nov
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

ARCHIVE 01 November 2007 - back

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 21
Nomadic Structures
Met::Dario Vacirca (Aus), Claudia Conduto (P), Petter Goldstine (N), Christina Clar (A) & Bettina Wind (D).
Vri 30 Nov
20:00 - 23:00

5 euro (members: free)


Gedurende twee maanden bood B::C onderdak aan artiesten die zich in hun artistiek oeuvre richten op 'nomadische dynamieken', en de culturele en sociologische fractalen die daardoor ontstaan.
De themaperiode dient ter uitdieping van deze term die vaak als symbool fungeert voor de structuur en het ritme van de hedendaagse samenleving.

Het thema maakt vanzelf een reeks aanverwante referenties los, nl. begrippen als ‘migratie’, ‘origine’ en ‘beweging’ die nauw verbonden zijn met het gegeven nomadisme.
Deze betekeniscluster werd op verschillende niveaus benaderd. Op een persoonlijke, over een lokale en nationale tot op een mondiale schaal werd over het gegeven nagedacht en gelijktijdig een artistieke vertaling gezocht.
De artiesten maakten, tijdens de themaperiode, gebruik van verschillende middelen om een gebied van gemeenschappelijke gedachten in kaart te brengen. Een blog, wandelingen, afbeeldingen, kaartoefeningen en dialogen documenteren het werkproces waarin gedachten worden uitgewisseld tussen de artiesten en theoretica Bettina Wind. Tijdens de Plankton::Bar worden de verschillende middelen en de (tijdelijke) resultaten getoond en daarnaast willen de artiesten die resultaten uitproberen en bevragen.

Lees meer op nomadicstructures.blogspot.com

'To take a step in the right direction.
Which direction is that?
And that direction is which?' (Petter Alexander Goldstine)

'Kissing time with necessary narratives shaping incoherent spaces; creating cohesive structures to walk within. Fullstop.' (Dario Vacirca)

'I walk to remember where I come from. I walk not to forget. I walk to trace a path to follow.' (Claudia Conduto)

'Rather than trying to define 'nomadic structures', we expose our way of living on these moving grounds and invite the audience to share this walkabout with us.' (Christina Clar)


10 09 2008

:: Zoeken
::