English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 17
Met::
Judith Huber:: Cephalopoda
Matt Fenton:: All Just Fields
Gaetan Bulourde:: Intervention
Marianne Verwilghen:: (schilderijen)
Vri 25 May
20:00 - 23:00

€ 5 (members: free)


Marianne Verwilgen:: (schilderijen)

Matt Fenton:: All just fields
All Just Fields is een slide-show performance met woord en muziek die een relatie probeert te leggen tussen de manier waarop foto's herinneringen kunnen oproepen die we eigenlijk nooit hadden met de manier waarop gebouwen doen wegdromen en bepaalde gebeurtenissen, relaties of zelfs volledige periodes van ons leven kunnen oproepen. Veldopnames (van gebouwen, geen velden) worden live gebracht door de componist Nick Gill.

Elk gebouw is gelinkt aan één bepaalde, heel persoonlijke herinnering met een fietstocht van Lancaster naar de kerncentrale in Heysham als rode draad. Terwijl ze doorheen landen, volken en tijden trekken, wordt er geregeld gediscussieerd over gebouwen: hoe we in hen leven, welke herinneringen ze in zich dragen, hoe ze veranderen na ons vertrek en wat ze allemaal vertellen achter onze rug.
Tot slot gaat het over het gebouw waarin de performance plaatsvindt aan de hand van foto's, teksten en opnames van de dag voor de performance.

Judith Huber:: Cephalopoda
Een inktvis, een wezen, een ding.
Het neemt contact op.
Het communiceert.
Op zijn manier.

Gaetan Bulourde:: TV NEWS
De performance TV NEWS stelt het televisiejournaal en zijn ambiguë relatie met de spektakel- en ontspanningswereld in vraag aan de hand van een montage van fragmenten uit het CNN-televisiejournaal en diverse live interventies.

TV NEWS is gemaakt op vraag van de theatercompagnie de Queeste, Tor Genk) en ging in première op 14 oktober 2006 in het kunstencentrum België (Hasselt).
10 09 2008

:: Zoeken
::