English Nederlands Français English Nederlands Français
Projecten
Artistieke activiteiten
:: Archief
: 2011 : 2010 : 2009 : 2008 : 2007 : 2006 : 2005 : 2004

Lounge met artistieke interventies

Plankton::Bar 02
Loung vanaf 20u, met Aki Ilunga expo, Lucio Capece muziek, Pascale Gille dans en Rodrigo Pardo dansvideo.
Vri 29 Apr


Aki Ilunga - “L’Humanité masquée” :: Tentoonstelling
Elk van ons heeft een gezicht. Wat ook een masker is. Een patroon, een schild. We communiceren met elkaar slechts via de maskers van ons gezicht... Aki Ilunga - Lshi Kongo - maakt maskers en schilderijen. Een sterk ecologisch bewustzijn en een diep geloof in de natuur en God vormen voor hem een ononderbroken inspiratiebron.

Lucio Capece - Improvisatiemuziek
Zonder einde, geen begin, geen ontwikkeling. Lucio Capece Argentinië is beïnvloed door vele andere muziekmakers zoals Keith Rowe, Axel Dorner, Robin Hayward, Franz Hautzingerin de hedendaagse improvisatiemuziek; Pérotin en Léonin, vroeg middeleeuwse componisten; David Tudor en Karlheinz Stockhausen in hun elektronisch werk; Giacinto Scelsi en James Teeney in hun microtonale benadering; en rockgroepen als My Bloody Valentine. Op die manier identificeert Lucio Capece zich met geen enkele specifieke school. Hij speelt momenteel vooral in muzikale improvisatieprojecten die gaan van reductionisme tot noise, waarbij niet de hoeveelheid geluid of stilte centraal worden gesteld, maar wel de tijds- en de waarnemingservaring.

Pascale Gille - Dans
Openstelling aan het publiek van het laboratorium. Over de afdruk van beweging, de tussenkomst van het object, het punctum de detailgebeurtenis, en de verwatering van de actie en het vocale lichaam.
Betty Bertrand oppervlakte technicus, Benoît Carpention visueel kunstenaar, Montaine Chevalier danser/fotograaf, Pascale Gille choreograaf/danser, Vincent Matyn “speaker” man.

Rodrigo Pardo - Dansvideo
Rodrigo Pardo Argentinië studeerde af als danser, choreograaf en acteur aan de Escuela de Teatro de Bahia Blanca en de Taller de Danza Contemporánea del Teatro gral. Deze dansvideo werd opgenomen in het appartement van de choreograaf zelf. Dos ambientes werd gefilmd met losse camera en met een laag budget, en is een getuigenis van de leefwereld van de kunstenaar, met uit Argentijnse tango, abstracte schilderijen en zelfs een gevechtsscène in ware Batman en Robinstijl.
25 03 2006

:: Zoeken
::